شکاف ۳ میلیونی در قیمت واقعی نهضت ملی مسکن

پیشنهاد قیمت چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر متر مسکن ملی که در ابتدای شروع این پروژه مطرح شده بود، برای انبوه‌سازان آنقدر جذاب نبود تا آن‌ها را به ساخت واحد‌های مسکونی پروژه نهضت ملی مسکن بکشاند به گزارش رصد روز، سرپرست بانک مسکن در...

پیشنهاد قیمت چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر متر مسکن ملی که در ابتدای شروع این پروژه مطرح شده بود، برای انبوه‌سازان آنقدر جذاب نبود تا آن‌ها را به ساخت واحد‌های مسکونی پروژه نهضت ملی مسکن بکشاند

به گزارش رصد روز، سرپرست بانک مسکن در خصوص قیمت ساخت هر متر واحد مسکونی از طرح نهضت ملی مسکن گفته است: «قیمت جدید ساخت حدود ۶.۵ میلیون تومان است.» این در حالی است که رییس کانون سراسری انبوه‌سازان در مورد متوسط قیمت ساخت حقیقی هر متر از واحد‌های مسکن ملی می‌گوید: «با توجه به شرح خدماتی که در قرارداد‌های طرح نهضت ملی مسکن تعریف شده، به‌طور متوسط مبلغ ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، قیمت روزی است که عقد قرارداد با آن انجام می‌شود.» با این حساب باید گفت که همین الان هم ۳ میلیون تومان، فاصله رقمی است که برای ساخت یک متر خانه در نهضت ملی مسکن ایجاد شده است.
البته پیشنهاد قیمت چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر متر مسکن ملی که در ابتدای شروع این پروژه مطرح شده بود، برای انبوه‌سازان آنقدر جذاب نبود تا آن‌ها را به ساخت واحد‌های مسکونی پروژه نهضت ملی مسکن بکشاند. اما حالا این افزایش قیمت می‌تواند محرکی در جهت ورود آن‌ها به پروژه باشد؟

قیمت‌ها هر سه ماه یک‌بار تعدیل شوند

محمد مرتضوی، رییس کانون سراسری انبوه‌سازان در این خصوص گفت: «نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که اساسا این قیمت‌هایی که اعلام می‌شود فقط صرف یک عدد و رقم نیست. یعنی بر اساس آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده در بازه‌های زمانی سه ماهه با توجه به تعدیل‌هایی که در قیمت‌های مصالح و دستمزد‌ها صورت می‌گیرد، مشخص می‌شود.» او ادامه داد: «قیمت چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان متعلق به یک دوره زمانی خاص بوده و متناسب با یک شاخص سه ماهه‌ای که در سال ۱۴۰۰ تعیین شده و شاخص مبنای آن سال بوده است، مطرح شده بود.»

مرتضوی همچنین توضیح داد: «با توجه به اینکه این تعدیل‌ها هر سه ماه یک‌بار توسط سازمان برنامه و بودجه منتشر می‌شود، خواه ناخواه با توجه به تورم مصالح و دستمزد‌ها قیمت‌ها اصلاح خواهد شد. این موضوعی نیست که نیاز به دخالت وزارت راه و شهرسازی داشته باشد و سازمانی که در حوزه قیمت‌گذاری و ارایه قیمت‌هاست، سازمان برنامه و بودجه تعیین‌کننده است.» او ادامه داد: «طبیعتا در قرارداد‌هایی نیز که در سال‌های گذشته یا همین سال جاری منعقد شده به این شاخص‌های تعدیل سه ماهه کاملا توجه شده است. اینکه وزارت راه و شهرسازی حالا اعلام می‌کند قیمت را ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته است باید بررسی شود که این مبلغ آیا با در نظر گرفتن همه تعدیل‌هایی است که باید تا امروز محاسبه می‌شده یا آنکه آن قیمت پایه را وزارت راه و شهرسازی تغییر داده است. این دو مفهوم کاملا متفاوت است.»

وزارت راه و شهرسازی باید شفاف‌سازی کند

رییس کانون سراسری انبوه‌سازان بیان کرد: «بنابراین ما این شفاف‌سازی را از وزارت راه و شهرسازی می‌خواهیم که آیا تغییر قیمت، تغییر در قیمت پایه است یا برای اینکه مردم و متقاضیان هوشیار شوند تا ببینند با چه موضوعاتی طرف هستند صرفا تعدیل‌ها اعمال شده است؛ گفته‌اند اگر قرار است امروز با همان قیمت چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قراردادی بسته شود ارزش روز آن ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌شود. در این قضیه ابهام وجود دارد و باید شفاف‌سازی انجام شود.»

پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای انبوه‌سازان جذاب نیست

مرتضوی در خصوص جذابیت مبالغ پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی برای انبوه‌سازان بیان کرد: «تا این لحظه اعداد و ارقامی که از سوی وزارت راه و شهرسازی انجام شده است از هیچ جذابیتی برای انبوه‌سازان برخوردار نیست. عقل و منطق می‌گوید که استان‌های مختلف کشور از شرایط متفاوتی برخوردار هستند. در بسیاری از استان‌ها دستمزد‌ها بالاست؛ مثلا در برخی استان‌های جنوبی دستمزد‌ها تا سه برابر استان‌های مرکزی است و این موارد تفاوت در قیمت تمام شده ساختمان را ایجاد می‌کند.» او ادامه داد: «بنابراین اساسا اینکه وزارت راه و شهرسازی به عنوان قیمت پایه برای همه استان‌ها کشور این مبلغ را تعریف کند فاقد کار تخصصی است و نشان می‌دهد در اصل موضوع با یکدیگر اختلاف داریم.»

 

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار