به گزارش رصد روز، اکران خصوصی فیلم سینمایی «مست عشق» در هتل اسپیناس پلاس کار دست دست اندرکاران این پروژه داد.
ظاهرا تهیه کنندگان «مست عشق» تنها اجازه برگزاری یک اکران خصوصی را از سازمان سینمایی گرفته بودند اما در نهایت اقدام به بلیت فروشی برای فیلم کردند. نکته قابل تامل اینجاست که بلیت اکران خصوصی «مست عشق» ۳۰۰ هزار تومان بوده که ظاهرا تمام بلیت های آن نیز فروخته شده است. این مبلغ بلیت، برای هیچ فیلم سینمایی طی این سال ها سابقه نداشته و تنها بلیت کنسرت ها و تئاترها با مبالغ بالا به مخاطبان عرضه می شود. ماجرا وقتی جالب تر می شود که روز اکران خصوصی «مست عشق» سه شنبه است و طبق آیین نامه شورای صنفی نمایش تمام سینماها موظف اند بلیت های خود را به صورت نیم بها به تماشاگران خود عرضه کنند.
مسئولان سازمان سینمایی از این اقدام دست اندرکاران «مست عشق» گلایه کردند و حتی عنوان شد به خاطر این تخلف بلیت فروشی آنها در سینماهای عادی ممکن است به خطر بیفتد. از همین رو گفته می شود تهیه کنندگان «مست عشق» برای جبران این اتفاق تمامی عواید بلیت فروشی گران قیمت هتل اسپیناس را به حساب خانه سینما واریز کردند تا خرج هنرمندان سالخورده شود.
مست عشق فیلم درام تاریخی عاشقانه محصول مشترک ایران و ترکیه به کارگردانی و نویسندگی حسن فتحی و تهیهکنندگی مهران برومند و حسن علیزاده است. فیلم برشی از زندگی مولوی و شمس تبریزی را با نقشآفرینی پارسا پیروزفر و شهاب حسینی به تصویر میکشد. علاوه بر هنرپیشگان ایرانی، بازیگران ترکیهای از جمله بنسو سورال، هانده ارچل و ابراهیم چلیککول نیز در مست عشق نقش ایفا کردهاند.
خبر ساخت فیلمی با موضوع شمس و مولانا به کارگردانی فتحی، در شهریور ۱۳۹۸ اعلام شد. با مشخص شدن بازیگران نقشهای اصلی، از مهر همان سال فیلمبرداری کلید خورد و حدود سه ماه ادامه یافت؛ اما طبق گفتهٔ کارگردان و تهیهکننده، اختلافات مالی سرمایهگذاران و نیز دنیاگیری کووید-۱۹ بخش مهمی از کار را ناتمام گذاشت. سکانسهای باقیمانده سرانجام در آذر ۱۴۰۰ تکمیل و فیلم به مرحلهٔ پستولید رسید.
مست عشق از ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سینماهای ایران به نمایش درآمد. فروش فیلم در گیشه از ۷۸ میلیارد تومان گذشت و آن را به دومین فیلم پرفروش سال و نیز پرفروشترین فیلم غیرکمدی تاریخ سینمای ایران بدون درنظرگرفتن نرخ تورم تبدیل کرد.
خلاصه داستان
این فیلم برداشتی آزاد از زندگی مولانا و شمس تبریزی در سالهای ۶۴۰ تا ۶۴۵ هجری قمری است و رابطهٔ عارفانه مولانا را با شمس تبریزی به تصویر کشیده است. همزمان حملهٔ مغول به ایران رخ داده و تأثیر فراوان شمس بر صلحطلبی میان جنگ و زندگی و اشعار مولانا، و عشق او به خدا و عرفان در طول روایت داستانی مشاهده میشود. در بخش دیگر فیلم، مثلث عشقی شمس، علاالدین (پسر مولانا) و کیمیا خاتون (دخترخواندهٔ مولانا) روایت میشود.
در یکسوم پایانی فیلم، داستانک شخصیت اسکندر پررنگ میشود که جنگجویی نظامی است و با مغولها مقابله میکند. او که از مریدان مولانا است، تحت تأثیر شمس متحول میشود. اسکندر در پایان به معشوقهٔ خودش مریم میپیوندد و همراه با مولانا ، با رقص سماع به آرامش میرسد.
کنارهگیری همایون شجریان و سهراب پورناظری
در حالی که تصور میشد مست عشق حواشی را پشت سر گذاشته و به زودی اکران خواهد شد، یک جدایی غافلگیرکننده این فیلم را دوباره در کانون توجهات قرار داد. شامگاه دوشنبه اول آذرماه سال ۱۴۰۰، همایون شجریان و سهراب پورناظری در بیانیهای از کنارهگیری خود خبر دادند. پساز اعلام انصراف این دو هنرمند، مهران برومند تهیهکننده فیلم اعلام کرد که خواسته شجریان غیرمعقول نیست و آنچه ما میخواستیم هم غیرمعقول نبود.
پس از اکران
حسن فتحی در گفتگویش با روزنامه شرق در پاسخ به انتقادها، از تدوین مست عشق دفاع کرد و تدوین را یکی از نقاط قوت فیلمش دانست. همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه از مسئولان خواست پیام فیلم را جدی بگیرند.