محمدحسین هاشمی: صندوق بینالمللی پول جهت سنجش میزان شفافیت بانک های مرکزی کشورهای عضو این صندوق اقدام به ارائه طرحی به نام شفافیت آینده کرده که در اولین گام کشورهای کانادا، شیلی، مقدونیه شمالی، سیشل، اوگاندا و اروگوئه به صورت داوطلبانه در آن شرکت کردند و برخی از نتایج آن را در دسترس عموم قرار دادند
به گزارش اختصاصی رصد روز، این بررسی ها اهمیت شفافیت در تسهیل پاسخگویی و همچنین جزئیات عملکرد بانک مرکزی و پیروی از دستورات را برجسته می کند. این طرح همچنین به تسهیل ارتباطات مؤثرتر بین بانکهای مرکزی و سهامداران مختلف آنها از جمله قانونگذاران، رسانههای خبری، دانشگاهیان و مردم کمک میکنند.
جدا از تصمیم بانک کانادا برای انتشار خلاصه مذاکرات سیاست، بانک مرکزی شیلی یک سیاست شفافیت جدید را بر اساس بررسی شفافیت صندوق بینالمللی پول تصویب کرد و بخش ویژهای را در وبسایت خود ایجاد کرد تا اطلاعات ویژه ای را در مورد نحوه عملکرد خود در این باره ارائه کند.
بانک مرکزی سیشل شروع به انتشار گزارش سیاست پولی کرد، در حالی که بانک ملی جمهوری مقدونیه شمالی جزئیات حسابرسی و مدیریت ریسک را فاش کرد. بانکهای مرکزی مراکش، سیشل و اوگاندا از یافتههای این بررسی به منظور تقویت اثربخشی ارتباطات خود با توسعه استراتژیهای نهادی و تقویت واحدهای ارتباطی استفاده کردند.
با توجه به اینکه این موضوع می تواند توجه بسیاری از نهادهای بین المللی را در خصوص میزان شفافیت کشورها خصوصاً در بعد مالی جلب کند به نظر می رسد بانک مرکزی کشور نیز می تواند با حضور داوطلبانه در این بررسی به بسیاری از شائبه ها خاتمه داده و شاید برخی از تصمیمات سخت گیرانه در حوزه تراکنش های مالی در خصوص کشورمان را مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد.
شاید حضور در چنین بررسی هایی سایه سنگین پذیرفتن FATF و سایر الزاماتی که با منافع ملی کشور در تضادست را کاهش دهد اما باید دید که بانک مرکزی حاضر به شرکت داوطلبانه در این بررسی خواهد بود یا خیر؟
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید