پشت پرده انتخاب فرزین و صالح آبادی در بانک مرکزی/ نقش معاون اول و م.ن چه بود؟

سکان هدایت بانک مرکزی به محمدرضا فرزین رسید تا صالح آبادی که به شدت مورد انتقاد همه فعالان اقتصادی بود مجبور به کناره گیری شود اما حضور صالح آبادی و فرزین در بانک مرکزی حاشیه هایی دارد که درباره اش صحبت نشده. به گزارش اختصاصی رصد روز، صال...

سکان هدایت بانک مرکزی به محمدرضا فرزین رسید تا صالح آبادی که به شدت مورد انتقاد همه فعالان اقتصادی بود مجبور به کناره گیری شود اما حضور صالح آبادی و فرزین در بانک مرکزی حاشیه هایی دارد که درباره اش صحبت نشده.

به گزارش اختصاصی رصد روز، صالح آبادی در نهایت مجبور به کناره گیری از بانک مرکزی شد چرا که اگر با اراده خود او این اتفاق نمی افتاد دیر یا زود حکم برکناری اش زده می شد و آنوقت آقای رئیس سابق برای ادامه کار حرفه ای با مشکل روبرو بود. اما چند موضوع در ارتباط با ریاست جدید بانک مرکزی و ریاست سابق آن قابل توجه است که نمی توان ساده از کنار آن گذشت.

حامی صالح آبادی سنگ تمام گذاشت

 

اصرار دولت به انتخاب مدیران اقتصادی و وزراء از دانشگاه امام صادق معمایی است که اگرچه هنوز جواب آن پیدا نشده اما این گرایش دولت هم دیگر بر کسی پوشیده نیست. از این منظر صالح آبادی هم نسبت به برخی های دیگر این شانس را داشت که در دولت سیزدهم موقعیت مناسبی برای خودش دست و پا کند. ضمن اینکه ارتباط نزدیک دایره او با برخی ها در دولت سیزدهم به این مسئله دامن می زد تا توانایی های ارتباطی بر توانایی های فنی بچربد و در نهایت صالح آبادی بر صندلی ریاست بانک مرکزی جلوس کند.

در انتخاب صالح آبادی با چند معمای عجیب روبرو هستیم اول اینکه چرا با وجود مخالفتهای بسیار، دولت قائل به بررسی نکته نظرات منتقدان نشد و در نهایت با انتخاب صالح آبادی سعی کرد تا هر تلاشی را در جهت اقناع خود بی اثر کند؟ دوم اینکه در چنین سطحی از انتخاب مدیران اقتصادی چه عواملی به جز سوابق کاری مؤثر بود؟

به گفته برخی از فعالان رسانه ای م.ن از نقش آفرینانی بود که در انتخاب صالح آبادی بسیار تلاش کرد و از امتیازات ویژه او می توان به نسبت فامیلی با برخی در دولت سیزدهم اشاره کرد. به باور این عده موضوع حمایت م.ن از صالح آبادی باعث شد تا رقبای او برای نشستن بر صندلی ریاست بانک مرکزی شانس به مراتب کمتری داشته باشند. مسئله ای که آنقدر برای برخی از فعالان رسانه ای عیان بود که در فضای مجازی اسم م.ن را فریاد می زدند و انگار بنا نبود که کسی به این حرفها گوش دهد.

هرچند که برخی از طرفداران دولت سیزدهم  کارنامه بورسی صالح آبادی را با توجه به وخامت اوضاع بورس در آن زمان جزو پارامترهای انتخابش می دانند اما مروری کوتاه بر آنچه بر بازار سرمایه و شبکه ارزی کشور رفت نشان میدهد که این ادعا خیلی درست نیست و باید از اعضای دولت سیزدهم خواست تا هم به ادعای نقش افرینی م.ن پاسخ دهند و هم اعلام کنند که چرا و چگونه صالح آبادی به ساختمان بانک مرکزی رسید.

حاشیه های فرزین زود جمع شد

اولین حاشیه انتخاب محمدرضا فرزین به عنوان مدیرعامل بانک ملی ویدئوی استقبال از او بود که بانک ملی در این مورد توضیح داد هرچند که افکار عمومی حق داشت این توضیح را قبول نکند

هرچند که عملکرد که فرزین با توجه به کاهش زیان انباشته بانک ملی قابل قبول بود اما حاشیه چند انتصاب در بانک ملی که به باور برخی ها جنبه سفارش پذیری داشت ابهاماتی را ایجاد کرد این مسئله در چندماهه اخیر به واسطه حضور محمود شایان در بانک ملی تقویت گردید اما در بعد فنی نمی توان منکر تأثیرگذاری او در وضعیت مالی بانک ملی شد. در زمان مدیریت فرزین در بانک ملی شاهد دستبرد به صندوق امانات بودیم اما باید به این موضوع اشاره کرد که مدیریت فرزین موجب حل و فصل شدن سریع ماجرا شد تا برند بانک ملی از آن بیشتر آسیب نبیند.

سال ۹۹ و در شرایطی که ۶ ماه از مدیریت فرزین بر بانک کارآفرین می گذشت برخی از رسانه ها در مورد حق حضور چند صد میلیونی اعضای هیئت مدیره بانک کارآفرین گفتند مسئله ای که در دوره های بعدی شاهد آن نبودیم اما همچنان این مسئله یک علامت سؤال بزرگ ایجاد کرد که چرا اصولاً باید شاهد چنین هزینه هایی در قالب حق حضور اعضای هیئت مدیره باشیم؟

حق حضور مدیران بانک کارآفرین

فرزین که دبیر ستاد هدفمندی یارانه های دولت محمود احمدی نژاد بود توانست نشان درجه ۲ خدمت را از آن خود کند و پس از آن بود که بحث هایی در رسانه ها در این باره منتشر شد و هرچند که کسی قویاً به آن مسائل پاسخ نداد.

برخی ها بر این باورند شاید اگر برخی از این مسائل وجود نداشت فرزین می توانست به صندلی وزارت اقتصاد برسد اما در عین حال نباید فراموش کرد که تأثیر حضور محمدرضا فرزین مانع ادامه مسائلی شد که می توانست ادامه داشته باشد.

رفاقت ادامه دار مخبر و فرزین

 

ارتباط دیرینه فرزین با محمد مخبر که که به مدت ۱۴ سال ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را در کارنامه داشت و معاونت بازرگانی و حمل و نقل بنیاد مستضعفان بود از همان ابتدا شانس او را برای صندلی های معتبری در دولت سیزدهم تقویت می کرد اما در نهایت سهم او ریاست بانک ملی شد و نمایش قابل قبول در دومین بانک کشور او را به ساختمان بانک مرکزی هدایت کرد.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط