۹۰ سالگی بانک کشاورزی نقطه تحول بخش کشاورزی / لزوم حمایت بیشتر سایر بخشها از بانک کشاورزی

هرچند که حضور بانک کشاورزی وظایف سایر دستگاهها را از بخش کشاورزی کم نمی کند اما متأسفانه باید اذعان کرد که طی سالهای اخیر بانک کشاورزی به تنهایی هزینه کم کاری سایر بخشها را در این زمینه پرداخت کرده که این مسئله می توانست با حضور و نقش آفر...

هرچند که حضور بانک کشاورزی وظایف سایر دستگاهها را از بخش کشاورزی کم نمی کند اما متأسفانه باید اذعان کرد که طی سالهای اخیر بانک کشاورزی به تنهایی هزینه کم کاری سایر بخشها را در این زمینه پرداخت کرده که این مسئله می توانست با حضور و نقش آفرینی لایه های مختلف اقتصادی و مدیریتی به گونه ای رقم بخورد که صنعت کشاورزی ایران نرخ مولد بیشتری را در کشور ایجاد کند.

به گزارش اختصاصی رصد روز،  خرداد ۱۳۱۲ نخستین بانک تخصصی و سومبن بانک دولتی کشور مجوز فعالیت در فضای اقتصادی کشور را گرفت. بانک کشاورزی در شرایطی به شبکه بانکی کشور اضافه شد که عمده بودجه و اعتبازات کشور در آن سالها خرج قوای نظامی می شد و عملاً بخش زیادی از اقتصاد از اعتبارات کشوری محروم بود. تأسیس بانک کشاورزی عملاً نویدبخش روزهای بهتری برای کشاورزان بود آن هم در زمانی که لزوم توجه به بخش کشاورزی و توسعه آن به سبب فضای حاکم بر اقتصاد و سیاست کشور انکارناپذیر می نمود.

برای درک بهتر لزوم تأسیس بانک کشاورزی باید به این نکته اشاره کرد که که دیکتاتوری حاکم بر کشور در آن زمان بودجه نظامی را در فاصله ۸ سال یعنی حد فاصل سالهای ۱۳۱۲ تا ۱۳۲۰ بیش از ۲۲۸ درصد افزایش داد و این در حالی بود که کل بودجه سال ۱۳۱۲ حدود ۵۰۷ میلیون ریال ثبت شده که از این مقدار ۲۱۰ میلیون و ۲۸۴ هزار ریال آن مربوط به بودجه ارتش بود و این اتفاق در شرایطی می افتاد که کشاورزان رکن و ستون فعالیتهای اقتصادی کشور خصوصاً بعد از سالهای قحطی در کشور بودند به عبارت بهتر بانک کشاورزی که که از دوره مشروطه بنای تأسیس آن گذاشته شده بود اقدامی در جهت جبران قصور دولت ها در آن زمان بود.

بانک کشاورزی یک تنه جور همه را می کشد

هرچند که حضور بانک کشاورزی وظایف سایر دستگاهها را از بخش کشاورزی کم نمی کند اما متأسفانه باید اذعان کرد که طی سالهای اخیر بانک کشاورزی به تنهایی هزینه کم کاری سایر بخشها را در این زمینه پرداخت کرده که این مسئله می توانست با حضور و نقش آفرینی لایه های مختلف اقتصادی و مدیریتی به گونه ای رقم بخورد که صنعت کشاورزی ایران نرخ مولد بیشتری را در کشور ایجاد کند.

برای درک بهتر این موضوع باید به قانون برنامه ۵ ساله ششم توسعه نگاهی انداخت کخ اجرای بی کم و کاست ان علاوه بر اینکه سبب باروری بیشتر بانک کشاورزی در حمایت از بخش کشاورزی خواهد شد بلکه زمینه ای را جهت توسعه اشتغال و جلوگیری از مهاجرت کشاورزان به کلانشهرها را به سبب تقویت اوضاع معیشتی فراهم می آورد.

بند ب ماده ۳۳ برنامه پنج ساله ششم توسعه دولت را مکلف کرده تا حداقل ۲۰ درصد منابع صندوق های حمایت از بخش کشاورزی را جهت تسهیلات صادرات در این بخش در  گیرد

افزایش سرمایه صندوق های حمایت از بخش کشاورزی به ۷ درصد از ارزش سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی، افزایش سهم سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در کل سرمایه گذاری ها به میزان سالانه ۲ درصد، ارتقای سطح کلی حمایت از کشاورزی سالانه تا حدود ۲ درصد ارزش تولید در این بخش، اختصاص حداقل ۱۵ درصد از متوسط تسهیلات اعطای بانک‌های عامل غیرتخصصی کشور به بخش کشاورزی از دیگر موارد پیش بینی شده در قم برنامه پنج ساله ششم توسعه است که اجرای کامل آ علاوه بر اینکه سبب تقویت زیرساخت بخش مهمی از اقتصاد کشور خواهد بود بلکه باعث خواهد شد تا ارزش افزوده یکی از مهمترین لایه های اقتصادی کشور تقویت شده و عمده تمرکز بانک کشاورزی معطوف به توسعه فناوری و زیرساخت در این بخش شود که مهمترین نتیجه آن کاهش هزینه های سربار و خروج ارز از کشور خواهد بود.

بررسی ها نشان می دهد که بانک کشاورزی در نیمه نخست سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۵۱۵ میلیارد ریال تسهیلات به بخش خصوصی پرداخت کرده است همچنین تلاش مدیران بانک کشاورزی با اقبال خوبی از سوی مردم روبرو شد و باعث گردید تا میزان سپرده های مشتریان این بانک در پایان شهریور ۱۴۰۱ با افزایش قابل توجه نسبت به پایان سال ۱۴۰۰ به ۲ میلیون و ۵۴۷ هزار و ۳۹۲ میلیارد ریال برسد.

بانک کشاورزی موفق شد تا در پایان اسفند سال قبل ۱۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزا پرداخت نماید. اعطای بیش از ۱۶۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات در حمایت از تولید، اشتغال ئ امنیت غذایی از دیگر موارد با اهمیت عملکرد بانک کشاورزی بود که در صورت همراهی همه بخشها شاهد تحولی بزرگ در صنعت کشاورزی کشور بودیم که می توانست قطب بزرگ کارتر اقتصادی کشور باشد.

با آنچه گفته شد مشخص می شود که بانک کشاورزی در شرایط فعلی علیرغم عملکرد مناسب نیازمند توجه بیشتر همه دستگاهها و ارگانهای مربوطه است تا در ارائه خدمات بهتر دچار آسیب نشود. ۹۰ سالگی بانک کشاورزی می تواند نقطه تحول نگاه مدیریتی به بخش کشاورزی باشد و قطعا با تلاش مضاعف رسیدن به این نقطه دور از دسترس نیست به شرط آنکه اراده ای که امروز در مدیران بانک کشاورزی دیده می شود در همه سطوح بروز و ظهور نماید.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار