بازگرداندن ارز صادراتی وقتی دیگر / ۹۳ درصد شرکتها ارز خود را بازنگردانده اند

اینکه چرا و به چه دلیل در جدیدترین آمار از واقعیتی هولناک در اقتصاد رونمایی می شود پاسخی است که باید دست اندرکاران امر به موضوع عدم بازگرداندن ارز صادراتی به کشور ارائه دهند. 

به گزارش رصد روز ، مسئله بازگرداندن ارز صادراتی همچنان در کشور با مماشات برخورد می شود و این در حالیست که علیرغم تأکید رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر منابع کافی رازی در بازار شاهد هستیم که این موضوع با اما و اگر همراه است. علیرغم گذشت چندسال از پرداخت ارز صادراتی و تبیین چگونگی بازگشت آن به کشور در بررسی ها همچنان عدم بازگرداندن  ارز صادراتی را مشاهده می کنیم. اینکه چرا و به چه دلیل در جدیدترین آمار از واقعیتی هولناک در اقتصاد رونمایی می شود پاسخی است که باید دست اندرکاران امر به موضوع عدم بازگرداندن ارز صادراتی به کشور ارائه دهند.

 

دیوان محاسبات در گزارش تفریغ بودجه سال ۹۸ اعلام کرد از ۱۵.۵  هزار شرکت که صادرات غیرنفتی داشته‌اند تنها ۴.۷ هزار شرکت ارز خود را به چرخه اقتصاد باز گردانده‌اند و بیش از ۱۴ هزار شرکت ارزی به چرخه اقتصاد کشور نیاوردند یعنی ۹۳ درصد از شرکت‌ها ارز خود را برنگرداندند.

 

در این گزارش آمده است: طبق مقررات اعلامی توسط بانک مرکزی حداکثر زمان رفع تعهد ارزی هر پروانه صادراتی در سال ۹۸ حداکثر ۴ ماه از تاریخ پروانه صادراتی می‌باشد. ادارات کل امور مالیاتی فرصت داشته‌اند ظرف مدت یک ماه از تاریخ اعلامی فهرست توسط بانک مذکور  در سامانه مربوط نسبت به بهره مندی مودیان از نرخ صفر مالیاتی موضوع ماده ۱۴۱ قانون مالیات‌های مستقیم و یا استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده در صورت درخواست استرداد از سوی مودی اقدام نمایند. در استان‌های مازندران، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان، یزد، بوشه،ر اردبیل مهلت زمانی موضوع حکم این جزء جهت استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده رعایت نشده که موجب این عدم رعایت مفاد حکم این جزء است.

 

 

 

 

 

فارس

مطالب مرتبط