بررسی اقدامات زیست محیطی ذوب آهن اصفهان / تلاشهایی که انجام شد اما شنیده نشد

تلاشهای ذوب آهن اصفهان در راستای حفط و توسعه محیط زیست اگرچه بسیار قابل توجه بوده اما کمتر از آن شنیده شده. اقدامات زیست محیطی ذوبی ها تنها معطوف به داخل نبوده بلکه چتر حمایتی این مجموعه برای سایر سازمانهایی که در این مسیر تلاش می کنند نی...

تلاشهای ذوب آهن اصفهان در راستای حفط و توسعه محیط زیست اگرچه بسیار قابل توجه بوده اما کمتر از آن شنیده شده. اقدامات زیست محیطی ذوبی ها تنها معطوف به داخل نبوده بلکه چتر حمایتی این مجموعه برای سایر سازمانهایی که در این مسیر تلاش می کنند نیر همواره احساس می شود

به گزارش اختصاصی رصد روز، اهمیت فعالیتهای زیست محیطی صنایع معدنی به واسطه کاهش کیفیت هوای کشور در سالهای گذشته موضوعی است که زیر ذره بین فعالان و نهادهای محیط زیستی قرار گرفته و این مسئله با حساسیت بیشتری در خصوص دو کارخانه فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان دنبال می شود. هرچند که این مسئله مختص به کشورمان نبوده و در قاره اروپا نیز ممیزی های خاصی در خصوص شرکتهای فولادی در جهت کاهش تصاعد گازهای گلخانه ای و استفاده از کربن در حال اجراست اما به واسطه برخی تبلیغات منفی و بولد کردن برخی مسائل اقدامات محیط زیستی این دو کارخانه محور بحث کارشناسان محیط زیست بوده و در این راستا هرچند که شاهد اقدامات مؤثری بودیم اما کمتر از آنها گفته شده و همین مسئله شدت انعکاس اخبار منفی در این باره را افزایش داده است.

اقدامات محیطی مؤثر ذوب آهن در حوزه محیط زیست

بیش از ۵۵ سال از از عمر بزرگترین کارخانه تولید کننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران و بزرگترین تولید کننده محصولات طویل فولادی در خاورمیانه می گذرد. شرکتی که ۷۰ درصد تولید تیرآهن کشور را در اختیار دارد و تنها تولید کننده ریل و تیرآهن بال پهن سایز بالا در کشورست و قطعاً این اندوخته کمک می کند تا قطار اقدامات محیط زیستی غول فولادسازی از شتاب بیشتری برخوردار باشد.

به اذعان مشاور رئیس سازمان محیط زیست کشور در چندسال گذشته شاهد ارتقاء شاخص های زیست محیطی ذوب آهن اصفهان بودیم. مهدی بهرامی، معاون پشتیبانی و خدمات اجتماعی نیز در سهریورماه با اشاره به استقرار استانداردهای زیست محیطی بین المللی در ذوب آهن اصفهان به تحسین فعالیتهای این شرکت در موضوع محیط زیست پرداخت.

بسیاری از منتقدان ذوب آهن اصفهان اگر تنها یکبار از این کارخانه بازدید کرده باشند متوجه خواهند شد که این شرکت با ایجاد بزرگترین جنگل مصنوعی کشور با بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار و بهره گیری از پساب کارخانه در آبیاری فضای سبز در جهت تقویت منابع طبیعی اقدام ارزشمندی انجام داده که این موضوع با صرف هزینه های قابل توجه همراه بوده.

استفاده از پساب آب زرین شهر به کارخانه جهت کاهش مستمر دریافت آب از زاینده رود از دیگر تلاشهایییت که در کارخانه ذوب آهن اصفهان صورت گرفت و طی سالهای گذشته همواره برداشت آب از این محل با کاهش چشمگیر همراه بوده و در صورت پیاده سازی چند طرح دیگر مصرف آب از زاینده رود به صفر می رسد.

پیشرفت بیش از ۹۵ درصدی پروژه های زیست محیطی و آب نتایج سایر بررسی هاییست که در اقدامات ذوب آهن قابل مشاهده است. انطباق خروجی های زیست محیطی گرد و غبار با استاندارد ۹۴ درصدی، انطباق خروجی های زیست محیطی گاز با استاندار ۹۶.۵ درصد و مصرف تنها ۳.۶ مترمکعب آب به ازای یک تن فولاد خام از دیگر کارهای صورت گرفته در ذوب آهن اصفهان است.

جلوگیری از خروج و دفن سالیانه ۱۵۰۰ تن ضایعات و تبدیل آن به محصول یکی دیگر از اقداماتیست که در سال گذشته در ذوب آهن اصفهان عملیاتی و اجرا شد که اقدام ارزشمند و مهمی در راستای صیانت از محیط زیست بود.

در حال حاضر ده پروژه بسیار مهم زیست محیطی در ذوب آهن اصفهان در دست اجراست که هرکدام سهم بسزایی در کاهش آلایندگی دارند و به تعبیر برخی از فعالان حوزه فولاد انجام برخی از این پروژه ها در دنیا منحصر بفردست.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید 

مطالب مرتبط