بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور

به گزارش رصد روز ، سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور پیشکسوت سینما و تلویزیون متولد ۴ تیر ۱۳۱۵ در شهرستان ارومیه است. او که نام اصلی اش عزت اطلسی فر بود در ۴ مهر ۱۴۰۰ بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. با هم به بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور پ...

به گزارش رصد روز ، سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور پیشکسوت سینما و تلویزیون متولد ۴ تیر ۱۳۱۵ در شهرستان ارومیه است. او که نام اصلی اش عزت اطلسی فر بود در ۴ مهر ۱۴۰۰ بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. با هم به بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور پیشکسوت سینما نگاهی می اندازیم. وی که دارای مدرک دیپلم است از سال ۱۳۴۳ از طریق انجمن گویندگان کار هنری خود را شروع و فعالیت سینمایی را سال ۱۳۵۰ با بازی در فیلم سینمایی مردان خشن به کارگردانی صابر رهبر آغاز کرد.

بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور 

 

 

 

سیامک اطلسی متولد ۴ تیر ۱۳۱۵ در ارومیه، بازیگر دوبلور است. او دارای مدرک دیپلم است، به جزی بازیگری، دوبلور حرفه ای است و کارگردانی و نویسندگی نیز می کند.

سیامک اطلسی در سال ۱۳۴۲ زیر نظر استاد مانی در استودیو شاهین فیلم، حرفه دوبله را آغاز کرد تا اینکه با پیشنهاد یکی از کارگردانان که فیلمش را برای دوبله آورده بود سر از دنیای بازیگری درآورد و در فیلم مردان خشن در سال ۱۳۵۰ بازی کرد.
اطلسی از سال ۵۱ تاکنون علاوه بر دوبله در بیش از ۳۰ فیلم سینمایی و ده ها سریال نقش های شاخص و متفاوت بازی کرده است که ماندگارترین آنها آنسوی آتش، دوران سرابی، گل سرخ، چریکه تارا، پدرسالار و مختارنامه بود. او در یکی از اپیزودهای سریال داوران در نقش سوزنبان به ایفای نقش پرداخته و در سریال معمای شاه نقش بختیار را بر عهده داشت. اغلب او را با عموی مهربان راننده تاکسی پدر سالار و سردار خشن سپاه شام در مختار می شناسند.
تنها خبری که از وضعیت خانواده سیامک اطلسی منتشر شده این است که یک دختر دارد ؛ از همسر و دیگر فرزندانش خبری منتشر نشده است ، عکس های که به عنوان همسر و فرزندان سیامک اطلسی تیتر زده میشوند صحت ندارد و شایعه است.
بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور

درگذشت سیامک اطلسی و علت آن

سیامک اطلسی در تاریخ ۴ مهر ۱۴۰۰ بر اثر ابتلا به کرونا دار فانی را وداع گفته و چشم از جهان فرو بست.

در ادامه بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور پیشکسوت می خوانیم ، سیامک اطلسی بازیگر سینما و تلویزیون بیان کرد معمولا قسط آخر دستمزد بازیگران در تلویزیون پرداخت نمی شود و باید این موضوع رفع و دلیل آن مشخص شود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا این روزها در تلویزیون کم کار شده است، توضیح داد:مهمترین مساله در این زمینه دعوت از هنرمندان برای کار است، اینکه تا چه اندازه این مساله صورت می گیرد خود از اهمیت بسیاری برخوردار است. علاوه بر آن زمانی هم که پیشنهاد کار به هنرمند می شود، هنرمند مجبور است تا مشکلات بسیاری را در آن پروژه تحمل کند.
در ادامه این بازیگر تلویزیون بیان کرد:زمانی که یک بازیگر نزدیک به نیم قرن تجربه فعالیت در حوزه سینما و تلویزیون دارد باید یک کار مناسب به او پیشنهاد شود تا بتواند در آن بازی کند. وی تاکید کرد:در بخش مالی نیز باید بگویم که هرچند تلویزیون برای سریال های خود از بازیگران بسیاری دعوت می کند، اما معمولا در زمینه مسائل مالی و پرداخت دستمزدها به خصوص قسط آخر دستمزدها همیشه با مشکل مواجه می شویم.

من آدم کم خوراکی هستم اهل غذای فوری و غذاهای چرب نیستم. بیشتر غذاهای آب پز و مرغ و ماهی را انتخاب می کنم و معمولاً شش ماه یک بار برای چکاب عمومی بدن و میزان چربی خون به دکتر مراجعه می کنم.

 

بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور

 

 آثار سیامک اطلسی

کارگردانی سیامک اطلسی

راز شب بارانی (۱۳۷۹)

سفر پرماجرا (۱۳۷۴)

مشت (۱۳۶۳)

نویسندگی سیامک اطلسی

عشق و خشونت (۱۳۵۶)

انفجار (فیلم) (۱۳۵۹)

در انتظار شیطان (۱۳۶۶)

بازیگری در تلویزیون سیامک اطلسی

۱۳۹۷ نزدیکی های بهشت

۱۳۹۵ هشت و نیم دقیقه

۱۳۹۵ دوردست ها

۱۳۹۴ معمای شاه

۱۳۹۴ تعبیر وارونه یک رؤیا

۱۳۸۸ خسته دلان

۱۳۸۷ بچه های بهشت

۱۳۸۷ شیخ بهایی (مجموعه تلویزیونی)

۱۳۸۶ چهل سرباز

۱۳۸۵ گلریزان

۱۳۸۶–۱۳۸۴ پدرخوانده

۸۹–۱۳۸۳ مختارنامه

۱۳۸۳ هنگامه

۱۳۸۳ فرار بزرگ

۱۳۷۶ پهلوانان نمی میرند

۱۳۷۴ راهیان

۱۳۷۴ آینه زندگی

۱۳۷۳–۱۳۷۶ جاده سرنوشت

۱۳۷۲–۱۳۷۴ پدرسالار

۱۳۷۲ میثاق خون

۱۳۷۲ گزارشگر ویژه

۱۳۷۲ حماسه ایثار

۱۳۷۲ خورشید بر خاک

۱۳۷۱–۱۳۷۴ آخرین ایستگاه

۱۳۷۰ بچه های وشان (راه)

۱۳۷۰–۱۳۶۹ مسافران دره انار

۱۳۶۹ ماجرا

۱۳۶۹ هشت بهشت

۱۳۶۸ عقیق

۱۳۶۸ ایستادن در باد

۱۳۶۸ راز

۱۳۶۲ تابستان سال آینده

۱۳۵۶ غارتگران

کارهای سینمایی سیامک اطلسی

آن ها (۱۳۹۴)

دلتنگی های عاشقانه (۱۳۹۱)

گیرنده (۱۳۹۰)

گلوگاه (۱۳۸۹)

ملک سلیمان (۱۳۸۷)

نطفه شوم (۱۳۸۷)

دختری به نام تندر (۱۳۷۹)

راز شب بارانی (۱۳۷۹)

دلباخته (۱۳۷۸)

سفر پرماجرا (۱۳۷۴)

یک داستان واقعی (۱۳۷۴)

خط آتش (۱۳۷۳)

در کمال خونسردی (۱۳۷۳)

روز واقعه (۱۳۷۳)

سمفونی تهران (۱۳۷۳)

همسر (۱۳۷۲)

آقای بخشدار (۱۳۷۰)

اوینار (۱۳۷۰)

مخترع ۲۰۰۱ (۱۳۷۰)

مسافران دره انار (۱۳۷۰)

دو فیلم با یک بلیت (۱۳۶۹)

گل سرخ (۱۳۶۸)

دوران سربی (۱۳۶۷)

آن سوی آتش (۱۳۶۶)

شاید وقتی دیگر (۱۳۶۶)

ملاقات (۱۳۶۵)

جدال (۱۳۶۴)

بی بی چلچله (۱۳۶۳)

تاتوره (۱۳۶۳)

پرونده (۱۳۶۲)

شجاعان ایستاده می میرند (۱۳۵۹)

چریکه تارا (۱۳۵۷)

آب (۱۳۵۳)

عروس پابرهنه (۱۳۵۳)

گروگان (۱۳۵۳)

کج کلاخان (۱۳۵۲)

مروارید (۱۳۵۲)

توبه (۱۳۵۱)

ظفر (۱۳۵۱)

سایبریا ۲

مردی در طوفان (۱۳۵۱)

مردان خشن (۱۳۵۰)

دوبله سیامک اطلسی

رسالت

مادر

جنگجویان کوهستان

در برابر باد

ایکیو-سان

دامبو

رابین هود

پرنده باز آلکاتراز (فیلم)

مدیر کل

سرنوشت یک مبارز

سرزمین آهن

(انیمیشن داستان اسباب بازی) در نقش گروهبان

(جنون سرعت) در نقش افسرپلیس

(پهلوانان) در نقش خواجه

گفتگو با سیامک اطلسی 

شما در آثار مختلف تلویزیونی و سینمایی نقش راننده قطار و سوزنبان را زیاد بازی کرده اید. در سریال داوران هم ایفاگر نقش سوزنبان بودید. دلیل خاصی دارید که بازی در این نقش ها را می پذیرید؟

در ادامه بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور پیشکسوت می خوانیم ،این مساله اتفاقی پیش آمده که من نقش راننده قطار و سوزنبان را بازی کنم. شاید کارگردان و تهیه کننده احساس می کنند چهره من شباهت زیادی به راننده قطار دارد، به همین دلیل مرتب این نقش به من پیشنهاد می شود. من هم خوشحالم که می توانم به واسطه هنرم تصویرگر زحمات این گروه باشم. تاکنون در چهار اثر نقش راننده قطار و در چهار اثر دیگر نقش سوزنبان را بازی کرده ام. فکر می کنم دو یا سه بار در آثاری که خسرو معصومی ساخته این نقش را بازی کردم، حتی خاطرات خیلی خوبی هم از ایفای چنین نقشی دارم. به یاد دارم در یکی از فیلم هایی که نقش راننده قطار را به عهده داشتم باید هنگام حرکت قطار دیده می شدم، به همین دلیل راننده اصلی قطار کنارم بود، اما در زاویه ای ایستاد که دیده نشود. ما در صحنه های زیادی کنار هم بودیم و می دیدم او چگونه قطار را هدایت می کند، چطور ترمز می گیرد و… در ۲۰ روزی که کار داشتیم تا حدودی دستم آمده بود که چطور باید قطار را کنترل کنم و در روزهای آخر خودم می توانستم این کار را انجام بدهم. برایم جالب بود که در این زمینه هم توانایی هایی دارم، حتی راننده اصلی همان قطار هم در روز پایانی کارمان کتابی به من داد و از من خواست با مطالعه این کتاب در امتحان رانندگی قطار شرکت کنم. هنوز هم این کتاب را دارم و وقتی به آن نگاه می کنم خاطرات خوبم زنده می شود.

طی این سال ها در کنار دوبله، بازیگری را هم ادامه داده اید. این در حالی است که برخی گویندگان حرفه ای با وجود این که پیشنهادهای خوبی برای بازی دارند، اما از آنجا که نمی خواهند چهره شان دیده شود، این پیشنهادها را قبول نمی کنند. شما چگونه هر دوی این حرفه ها را در کنار هم انجام می دهید؟

در ادامه بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور پیشکسوت می خوانیم ، ممکن است برخی گویندگان این طور فکر کنند، اما اکنون چند دوبلور حرفه ای هستند که هم در کار دوبله مشغولند و هم این که بازی می کنند. به نظرم ایرادی ندارد و دوبله و بازیگری منافاتی با یکدیگر ندارد. این توانمندی یک هنرمند را می رساند که می تواند در دو دنیای هنری متفاوت نقش آفرینی کند. من هم در طول سال های فعالیتم سعی کردم انرژی لازم را برای کارهایم بگذارم تا به بهترین شکل آنها را انجام بدهم و به نتیجه برسانم. ورود من به دنیای بازیگری کاملا اتفاقی بود و خوشحالم این فرصت نصیبم شد. قبل از انقلاب فیلم های ایرانی دوبله می شد و معمولا کارگردان فیلم هنگام دوبله به استودیو می آمد. یک روز که اتفاقی با کارگردان فیلمی همصحبت شدم از من پرسید به بازیگری علاقه دارم یا نه. من هم پاسخ مثبت دادم و گفتم دوست دارم بازیگری را هم تجربه کنم. تا این که بعد از مدتی به دفتر این کارگردان رفتم و او هم بلافاصله نقشی به من داد و در فیلم مردان خشن بازی کردم. از آن زمان تاکنون بازیگریم را در کنار دوبله ادامه داده ام.

قبل از این که پیشنهاد بازی به شما شود، آیا به بازیگری فکر کرده بودید؟

بله، فکر کرده بودم و دوست داشتم بازیگری را هم تجربه کنم. منتظر فرصتی بودم که این اتفاق برایم بیفتد. خدا را برای این اتفاق خوب شاکرم.
معمولا کسانی که وارد دنیای بازیگری می شوند سراغ حرفه های دیگر نمی روند. چه شد شما دوبله را ادامه دادید، در حالی که کار کردن در استودیوهای بسته دوبله کار راحتی نیست. من فعالیت هنریم را با دوبله شروع کردم، به همین دلیل هرگز این حرفه را رها نخواهم کرد و در کنارش بازیگری را هم ادامه می دهم. در سینما خیلی برای بازیگران امنیت کاری وجود ندارد و نمی توان روی این حرفه حساب باز کرد. اگر بخواهید صد در صد روی این حرفه سرمایه گذاری کنید باید به سمت ایفای نقش های کلیشه ای بروید، چون ممکن است همیشه نقش هایی که شما دوست دارید، پیشنهاد نشود.
از سوی دیگر، مگر در طول سال چند فیلم خوب ساخته می شود و شما تا چه میزان شانس بازی در این فیلم ها را دارید؟ احتمال دارد در طول سال بازی در یک یا دو فیلم پیشنهاد شود و بقیه ایام سال بیکار باشید، اما دوبله همیشه وجود دارد. من به دوبله خیلی علاقه دارم و برایم مهم است. گرچه بازیگر هستم، اما هرگز این مساله باعث نشده که دست از دوبله بکشم.
دلم نمی خواهد در خانه بیکار بنشینم و منتظر بمانم تا یک نقش به من پیشنهاد شود. در این صورت زندگی ام نمی چرخد. از بیکاری در خانه دیوانه می شوم و دوست دارم دائم فعالیت کنم. به همین دلیل در طول این سال ها دوبله و بازیگری را در کنار هم ادامه داده ام.
اگر قرار باشد بین دوبله و بازیگری یکی را انتخاب کنید، کدام یک برای شما اولویت دارد؟
در ادامه بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور پیشکسوت می خوانیم ،هر کدام جایگاه خودش را بر دارد، اما از آنجا که شروع فعالیتم با دوبله بود، به همین دلیل به این حرفه بیشتر علاقه دارم. اصراری هم ندارم همیشه بازی کنم. سعی کرده ام بین پیشنهادهایی که برای بازی به من می شود، بهترین را انتخاب کنم. دوست دارم نقش هایی را بازی کنم که در ذهن مردم باقی بماند. نسبت به این مساله حساسیت دارم که مبادا نقشی را بپذیرم که خاطرات خوب مردم از من مخدوش شود. نظر مردم برایم محترم است. ما مرتب در جامعه در حال رفت و آمد هستیم و مردم با ما سلام و علیک دارند. بنابراین من به عنوان خدمتگزار مردم حق ندارم ذهنیت آنها را به هم بریزم و به هر قیمتی بازی کنم. گاهی هم پیش آمده بازی در اثری برایم منفعت مالی خوبی داشته، اما چون احساس می کردم مردم چنین نقشی را از من به عنوان سیامک اطلسی نمی پذیرند، به همین دلیل آن را قبول نکردم.

موفقیت خودتان را در عرصه هنر تا چه میزان مدیون مردم می دانید؟

مردم نقش موثری در موفقیت یک بازیگر دارند. این فقط شامل حال مردم تهران نمی شود و وقتی به شهرستان هم می روم، مورد لطف و محبت مردم قرار می گیرم. به همین دلیل برای نظرات مردم احترام قائل هستم و دلم می خواهد همیشه آنها از من راضی باشند.

حضور شما برای دوبله فیلم سینمایی « محمد رسول الله(ص)» جزو آثار ماندگارتان است. دوبله این اثر تاریخی تا چه میزان حساسیت داشت؟

هر کاری حساسیت های خودش را دارد و این طور نیست که اگر اثری تاریخی نباشد و اجتماعی باشد، میزان حساسیت دوبلور کمتر شود. فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص) تنها اثر بزرگ و ماندگاری است که تاکنون در خصوص زندگی پیامبر اسلام ساخته شد و به طور طبیعی دوبله آن نسبت به دیگر آثار از حساسیت بالایی برخوردار بود.
حساسیت این کار باعث شد منوچهر اسماعیلی، مدیر دوبلاژ فیلم محمد رسول الله(ص)، گویندگانی را که توانایی بالایی داشتند انتخاب کند. یکی از دلایل موفقیت و ماندگاری این اثر به چیدمان و انتخاب درست دوبلورهای آن بر می گردد.
او تمام گویندگان پیشکسوت را برای دوبله این اثر جمع کرد و اکنون پس از گذشت این همه سال، دوبله محمد رسول الله(ص) جزو آثار ماندگار و طلایی دوبله ایران است. از سوی دیگر با وجود بازیگران بزرگ این اثر و با توجه به مضمون مذهبی آن، من تمام انرژی خود را برای صداپیشگی به جای ولید گذاشتم و از این بابت بسیار خوشحال هستم. گویندگی به جای شخصیت های بسیار بزرگ و نیز گفت وگو درباره شخصیت حضرت محمد(ص) باعث شد این فضای مذهبی و خاص، همذات پنداری ما را با نقش ها عمیق تر کند و این مسأله دقت و حساسیت ما را بیشتر کرد. با وجود پخش این فیلم سینمایی در مناسبت های متفاوت، هنوز بازی ها و دوبله آن طلایی است. معتقدم بازی های این اثر بزرگ مذهبی تاریخی و نیز گویندگی آن، در ذهن مردم ایران و نیز خود دوبلورها ماندگار شده است.

در طول این سال ها نقش های متفاوتی بازی کردید، اما احساس می کنم به اندازه توانایی ای که در عرصه بازیگری دارید، هنوز نقش دلخواهتان به شما پیشنهاد نشده تا آن را بازی کنید.

بله، اتفاقا زمانی که در جمع دوستان حضور دارم و با یکدیگر درددل می کنیم، از من می پرسند چرا بر اساس توانایی هایی که دارم، نقشی به من پیشنهاد نمی شود. همان طور که اشاره کردید در این سال ها من در ۴۰ تا ۵۰ اثر بازی کرده ام، اما آن نقشی که می خواستم به من پیشنهاد نشده است. امیدوارم روزی این موقعیت برایم فراهم شود.

به نقشی که دوست دارید بازی کنید، فکر کرده اید یا نه؟

نه، فکر نکرده ام چه نقشی باشد، اما من توانایی های زیادی دارم که فکر می کنم هنوز فرصت بروز آنها برایم فراهم نشده است. اهالی سینما بویژه کارگردانان معمولا سراغ یک عده از بازیگران می روند. معتقدم اگر بازیگری بتواند از پس نقش بربیاید که نوش جانش و اگر هم بر نیاید، امیدوارم کارگردان آن اثر در انتخاب های بعدیش این اشتباه را نکند.

شما در سریال معمای شاه به کارگردانی محمدرضا ورزی نقش شاپور بختیار را بازی می کنید. این دومین بار است که این نقش را بازی می کنید. بازی کردن در نقشی که قبلا آن را تجربه کرده اید، برایتان جالب بود؟

در ادامه بیوگرافی سیامک اطلسی بازیگر و دوبلور پیشکسوت می خوانیم ، هر نقشی جذابیت های خودش را دارد. گرچه قرار بود برای دومین بار این نقش را بازی کنم، اما نقش بختیار در سریال معمای شاه گسترده تر از کار قبلی ام بود و مخاطب در این سریال با ابعاد بیشتری از شخصیت شاپور بختیار آشنا می شود. کار قبلی ام یک سریال ۱۳ قسمتی بود و خیلی گذرا به نقش بختیار پرداخت شده بود. به همین دلیل ایفای این نقش برایم جذاب بود، چون باید تصویرگر بخش های مختلفی از زندگی بختیار باشم. شاید باور نکنید، اما با وجود این که قبلا برای ایفای نقش مطالعه کرده بودم، اما تحقیقات جدید کردم تا به بهترین شکل روایتگر این شخصیت باشم. خوشبختانه ورزی هم جزو کارگردانانی است که دست بازیگر را برای بازی باز می گذارد تا بتواند نقش را خوب بازی کند. امیدوارم این سریال هنگام پخش بتواند نظر مخاطبان را جلب کند.

 

فال روزانه دوشنبه 29 شهریور 1400

مطالب مرتبط

آخرین اخبار