شناسایی عامل اصلی کاهش سرعت تولید دنا و تارا !

اقتصادنیوز: درحالیکه در صورت های مالی منتشر شده ایران خودرو شاهد کاهش فروش محصولات این خودروساز هستیم، اما هنوز بسیاری از متقاضیان ثبت نام کرده این خودروساز به خودروی خود نرسیده اند. به گزارش رصد روز، صورت های مالی ایران خودرو مربوط به شه...

اقتصادنیوز: درحالیکه در صورت های مالی منتشر شده ایران خودرو شاهد کاهش فروش محصولات این خودروساز هستیم، اما هنوز بسیاری از متقاضیان ثبت نام کرده این خودروساز به خودروی خود نرسیده اند. به گزارش رصد روز، صورت های مالی ایران خودرو مربوط به شهریور ۱۴۰۲ نشان می دهد این خودروساز در فاکتور کردن چهار محصول خود از جمله دنا و تارا ضعیف عمل کرده است. ابی های جاده مخصوص تا پایان نیمه اول سال جاری حدود ۳۹ هزار و ۹۰۰ دستگاه انواع دنا تولید کردند اما حدود ۳۷ هزار و ۸۵۰ دستگاه از آنها را برای مشتریان خود فاکتور کردند. بنابراین دو هزار دستگاه دنا در پارکینگ های این خودروساز مانده است. این به آن معناست که ۵ درصد دناهای تولیدی فروخته نشدند.

حال به سراغ وضعیت تارا می رویم. این خودرو که توسط آبی های جاده مخصوص در دو مدل گیربکس دستی و گیربکس اتوماتیک تولید می شود تا پایان تابستان امسال حدود ۲۰ هزار و ۸۰۰ دستگاه تولید شد. اما مدیران فروش این امکان را پیدا کردند که نزدیک به ۱۸ هزار دستگاه از تاراهای تولید شده را به متقاضیان این خودرو تحویل دهند. بنابراین نزدیک به دو هزار و ۸۰۰ دستگاه بدون اینکه فاکتور شوند در پارکینگ این خودروساز رسوب کردند. به زبان درصد سهم تاراهای فروخته نشده به نسبت تاراهای تولید شده حول و حوش ۱۴ درصد برآورد می شود. وضعیت تولید رانا در مقایسه با فروش آن بغرنج تر است. ایران خودرویی ها تا پایان شهریور امسال نزدیک به ۹ هزار و ۴۰۰ دستگاه رانا تولید کردند اما تنها حدود پنج هزار و ۷۵۰ دستگاه از آنها را فاکتور کردند. به عبارت دیگر شاهد افت فروش حدود ۳۹ درصدی رانا به نسبت تولید آن هستیم.

آبی های جاده مخصوص در تولید و فروش گروه سمند به صورت سر به سر عمل کرده و تنها نزدیک به ۴۷۰ دستگاه از این گروه خودرویی را برای متقاضیان خود فاکتور نکردند.

اکوایران در این باره نوشت: تنها نقطه مثبت خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص سبقت فروش خانواده پژو به نسبت تولید آن در بازه زمانی یاد شده در سال جاری است. ایران  خودرویی ها توانستند، بیش از تیراژ تولید، اعضای این خانواده را برای مشتریان فاکتور کنند.

به نظر می رسد دلیل این وضعیت را باید بحث ارتقای استانداردهای خودرویی جست و جو کرد. ایران خودرویی ها باید از ابتدای تیر سال جاری محصولات خود را بر اساس استانداردهای ۸۵ گانه برای خریداران خود فاکتور کنند. همین اتفاق سرعت فروش را به نسبت تولید با کاهش همراه کرده است.

منبع: اقتصاد نیوز

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط