پیش بینی بورس فردا یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱

پیش بینی بورس فردا یکشنبه 12 تیر 1401، شاخص کل بورس در اولین روز کاری هفته افت ۱۲ هزار واحدی را تجربه کرد. کارشناسان عقیده دارند که با واسطه این نزول بازار فردا نیز اصلاحی می‌شود. تالار معاملات بورس امروز شنبه شاهد افت ۰٫۸ درصدی شاخص بود ...

به گزارش رصد روز، پیش بینی بورس فردا یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱، شاخص کل بورس در اولین روز کاری هفته افت ۱۲ هزار واحدی را تجربه کرد. کارشناسان عقیده دارند که با واسطه این نزول بازار فردا نیز اصلاحی می‌شود. تالار معاملات بورس امروز شنبه شاهد افت ۰٫۸ درصدی شاخص بود و پس از این افت شاخص کل به محدوده یک میلیون و ۵۰۱ هزار واحدی رسید.

پیش بینی بورس فردا یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به معاملات امروز بورس، احتمالا فردا بازار کمی متعادل شود. چیزی که مشخص است این است که تنها بازاری که در کشور از ابتدای سال به سهامداران و به سرمایه‌گذاران بازدهی نداده بازار سرمایه است.

وی ادامه داد: اگر وضعیت کلی بورس نگاه کنیم می‌بینیم که بازارسرمایه در کل بازدهی خاصی برای سرمایه‌گذاران نداشته است. در روز‌های اخیر ما شاهد این بودیم که قیمت‌ها در بازار‌های جهانی افت کرده است. دلیل و بهانه امروز بازار هم برای افت، بحث قیمت‌های جهانی و موضوع مهمتر یعنی برجام بود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به برجام گفت: مذاکرات نتیجه روشنی نداشته و شاید هم بتوانیم بگوییم که نتیجه منفی داشته است. علیرغم پیش‌بینی‌ها مبنی بر اینکه شاید به توافقاتی در این دوره از مذاکرات برسند، نتیجه‌ای حاصل نشد و بازار در بخش برجامی هم امروز منفی بود.

بورس تنها ماند!

خبری‌زاد توضیح داد: در کل به نظر می‌رسد که بازار به گونه‌ای توسط متولیان امر رها شده است. هر بخشی هم که زور آن می‌رسد فعالیتی را انجام می‌دهد که ضربه آن را بازار سرمایه می‌خورد. مثلا وزارت صمت در اوج قیمت‌های جهانی بخشنامه عجیب و غریب تعرفه گمرکی را روی صادرات شرکت‌ها گذاشت و اجازه صادرات نداد. در حال حاضر قیمت‌ها افت کرده و در آن صعود قیمت‌های جهانی بازار ما رشد نکرده، اما در نزول با آن افت پیدا می‌کند. بانک مرکزی و وزارت اقتصاد علیرغم آن ده فرمان معروفی که در اواخر سال ۱۴۰۰ بیان شد. مبنی بر اینکه نرخ بهره بین بانکی حدود ۲۰ درصد و‌نرخ سود بانکی را کنترل کند، ما شاهد این بودیم که نرخ بهره بین بانکی برای دو ماه اخیر رشد پیدا کرده است و به حدود بالای ۲۱ درصد رسیده است.

وی اظهار کرد: در کنار آن بانک‌های کشور نرخ سود ۲۲ درصد برای پول‌های بزرگ پیشنهاد می‌دهند و همه این‌ها ضرباتی است که بر پیکر بازار سرمایه می‌نشیند. می‌توانیم بگوییم که بازار سرمایه برای هیچ کدام از این دستگاه‌ها مهم نیست و بورس تنها افتاده است و هر کسی هم زور آن می‌رسد یک ضربه به آن می‌زند.

خبری‌زاد در پایان گفت: باید به این توجه داشته باشیم که اگر این روند فرسایشی ادامه‌دار باشد. احتمالاً وضعیت از این بدتر می‌شود. منفی‌تر شدن بیش از حد بازار در این قیمت‌ها مطمئناً عواقب بدتری برای کلیت اقتصاد خواهد داشت. صندوق‌های درآمد ثابت ما حداقل ۱۵ درصد از دارایی آن‌ها در بازار سرمایه است و با هر افت ۱۰ درصدی، یک و نیم درصد از سود این صندوق‌ها به راحتی از بین می‌رود و عواقب این کار گریبان‌گیر دولت و بانک مرکزی خواهد شد.

پیش بینی بورس فردا یکشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۱

امروز بازار بورس با عرضه نسبی بازگشایی شد. شاخص کل در ۳۰ دقیقه اول معاملات ۱ هزار و ۲۱۲ واحد نسبت به روز معاملاتی قبل افت کرد و این روند نزولی و منفی تا پایان ساعات معاملاتی ادامه یافت و باعث شد که در نهایت شاخص کل با افت ۱۲ هزار واحدی به مرز ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی برسد.

طی جریان معاملات امروز بازار سرمایه؛ نمادهای «فولاد»، «پارسان»، «خودرو»، «وبملت»، «فملی»، «شستا» و «شبندر» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

پیام الیاس کردی؛ کارشناس بازار سرمایه با توجه به وضعیت بازار بورس امروز در صفحه اینستاگرامش نوشت: چند ماه پیش درست زمانی که شاخص به مرز ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نزدیک شده طی مصاحبه ای گفتم که نقدینگی که وارد بازار سرمایه شده برای این بازار نبود و فقط به قصد نوسان گیری از گروه های خودرویی وارد بازار شد و به هدفش نیز رسید!

بهمن فلاح؛ کارشناس دیگر بازار سرمایه گفت: بازار بورس از نبود نقدینگی ناشی از اخبار ضد و نقیض مذاکرات برجام رنج می برد و وارد یک روند فرسایشی شده است! چرا که طی دو سال اخیر نه تنها سودی عاید سهامدار نشده؛ بلکه زیانشان نیز جبران نشده است. در این روند فرسایشی باید با تزریق نقدینگی بازار سرمایه را احیا کرد، متاسفانه بورس به اغما رفته و برای احیا نیاز به یک شوک بزرگ دارد.»

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: ریسک‌های سیستماتک بازار در بلند مدت؛ به وسیله مذاکرات نتیجه‌بخش کاهش می‌یابد. اما در وضعیت کنونی که بازار از نبود نقدینگی رنج می برد سهامداران چه چیزی را می‌خواهند بخرند؟ برای نجات بورس باید نقدینگی به بازار تزریق کرد در غیر این صورت فردا نیز روند بازار بورس نزولی خواهد بود.

ایمان رئیسی کارشناس بازار سرمایه؛ روند بازار بورس در هفته جاری را متعادل پیش بینی می کند.

برجام چه اثری بر بازار سرمایه می‌گذارد؟

مذاکرات برجام در دوحه قطر آغاز شده است. بر اساس گزارش‌ها و با توجه به اخبار غیررسمی که از مذاکرات دوحه به گوش می‌رسد، احتمالا طرفین موفق به یافتن راهکاری برای از میان برداشتن اختلافات شده‌اند. برخی منابع از تحقق راه‌حلی برای موضوع قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست FTO خبر می‌دهند. از طرفی هم بسیاری معتقدند برگزاری مذاکرات در دوحه می‌تواند خوش یمن بوده و زمینه را برای احیای تمام و کمال برجام فراهم کند. هرچند برخی از ناظران هم بر محقق شدن توافق، امید چندانی ندارند اما به طور کلی به نظر می‌رسد فضای عمومی مذاکرات مثبت است.

حال با توجه به نوسانی شدن بورس در روزهای اخیر این پرسش مطرح می‌شود که به نتیجه رسیدن مذاکرات چه تاثیری بر بازار سرمایه ایران خواهد داشت؟ بهمن فلاح، کارشناس بازار سرمایه گفت: «به دلیل کمبود نقدینگی، مذاکرات برجام نمی‌تواند تاثیری روی بورس داشته باشد.»

وی ادامه داد: «بازار سرمایه نسبت به توافق یا عدم توافق واکنش نشان نمی‌دهد و به نوعی مشکلات بورس با توافق حل نمی‌شود. مشکل اساسی بورس کمبود نقدینگی است. ارزش معاملات نشان می‌دهد که مشکل تالار شیشه‌ای کجاست.»

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: «اگر مذاکرات به نتیجه برسد صنایعی که از توافق اثر می‌پذیرند، منفی می‌ماند. این موضوع نشان می‌دهد که بازار سرمایه دیگر جذابیتی برای سرمایه‌گذاری ندارد. عنصر محرک اقتصادی یا همان بورس که رئیس سازمان بورس از آن تعریف می‌کردند نیاز به شوک و احیا دارد.»

پیش بینی بورس فردا یکشنبه 12 تیر 1401

بورس نیازمند یک شوک عمیق

فلاح تصریح کرد: «اگر بازار سرمایه احیا نشود، واکنش مثبتی به مذاکرات و افزایش قیمت دلار نشان نمی‌دهد. یعنی تنها روند فرسایشی و منفی در بازار سهام حاکم شده است.»

وی با اشاره به افزایش زیان سهامداران گفت: «طی دو سال گذشته زیان سهامداران جبران نشده و بلکه زیان برخی از سهامداران بیشتر شده است. در این روند فرسایشی باید با تزریق نقدینگی بازار سرمایه را احیا کرد، متاسفانه بورس به اغما رفته و برای احیا نیاز به یک شوک بزرگ دارد.»

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: «در بلند مدت ریسک‌های سیستماتک بازار به وسیله مذاکرات نتیجه‌بخش کاهش می‌یابد. اما در بازاری که نقدینگی وجود ندارد سهامداران چه چیزی را می‌خواهند بخرند؟»

فلاح در نهایت گفت: «مهم‌ترین نیاز بورس در حال حاضر نقدینگی است و با تزریق نقدینگی روند تغییر می‌کند.»

زلزله در سهم‌های دلاری با حصول برجام

از سوی دیگر عده‌ای بر این باورند که در صورت توافق برجام به سرانجام برسد گروه‌های سهم‌های دلاری با توجه به ریزش ارز در بازار آزاد با اقبال کمتر خریداران روبه روخواهد بود و در هفته‌های پیش‌رو با اصلاح زمانی مواجه خواهند شد. نیما میرزایی، کارشناس بازارسرمایه در گفت‌وگو با بیداربورس با اشاره به مسئله برجام و تاثیر آن بر بورس گفته است: «با توجه به اخبار مثبتی که در خصوص مذاکرات برجام مخابره شده انتظار می‌رود تقاضا به سمت گروه‌های ریالی از جمله خودرو و حمل و نقل و همچنین گروه بانکی برود.»

او ادامه داد: «درصورتی که توافقات به سرانجام برسد گروه‌های دلاری با توجه به ریزش ارز در بازار آزاد با اقبال کمتر خریداران روبه‌رو خواهد بود و در هفته‌های پیش‌رو با اصلاح زمانی مواجه خواهند شد. »

او با بیان اینکه معتقد است نتیجه مذاکرات مثبت خواهد بود، گفت: «هرچند که خوش‌بینی‌ها نسبت به برجام زیاد است اما نباید از این نکته غافل شد که دامنه توفیقات برجامی محدود خواهد بود و به گستردگی سال ۹۴ نخواهد رسید و به عنوان مثال بعید است که خودروسازی‌های فرانسوی را در ایران داشته باشیم یا اینکه آزادسازی مقادیر فروش نفت ایران افزایش پیدا کند. به هرحال برجام بازهم نکته مثبتی خواهد بود و روزنه تنفسی برای اقتصاد ایران به حساب می‌آید و به نوعی برای جامعه شرکت‌های بورسی یک اتفاق مثبت قلمداد میشود و میتواند در میان مدت و بلند مدت تاثیرات نسبی بر سود سازی شرکت‌های بورسی و افزایش سود آن‌ها تاثیر مثبت بگذارد.»

کارشناسان نظرات متفاوتی را درخصوص اثر برجام بر بورس مطرح می‌کنند و باید منتظر ماند و دید که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات بازار سرمایه کدام مسیر را برای حرکت خود انتخاب می‌کند.

دست دولت در جیب بورس

حق‌شناس توضیح داد: دولت علی‌رغم وعده‌های انتخاباتی، دست در جیب شرکت‌های بورسی کرده است. برای نمونه روند یوتیلیتی پتروشیمی‌ها، این مشکل را نشان می‌دهد. از سوی دیگر قطع برق یکی از ریسک‌های پیش‌روی مهم محسوب می‌شود. اگر بحث کمبود برق در مرداد و تیر شروع شود، بازار به این‌ها بها می‌دهد.

وی تاکید کرد: هفته آینده مهمترین نکته مذاکرات هسته ای و به طبع آن قیمت دلار و نرخ بهره بین بانکی است. هر کدام از این‌ها می‌تواند روند بازار را متأثر کند. یعنی خبرهای خوب برجام یا خبرهای بد و افزایش نرخ بهره بین بانکی یا کاهش آن می‌تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد.

حق‌شناس توضیح داد: دولت علی‌رغم وعده‌های انتخاباتی، دست در جیب شرکت‌های بورسی کرده است. برای نمونه روند یوتیلیتی پتروشیمی‌ها، این مشکل را نشان می‌دهد. از سوی دیگر قطع برق یکی از ریسک‌های پیش‌روی مهم محسوب می‌شود. اگر بحث کمبود برق و شاید هم خاموشی‌ها در مرداد و تیر شروع شود، بازار به این‌ موارد بها می‌دهد.

حق‌شناس با اشاره به زمان رشد بورس گفت: تا زمانی که ارزش معاملات بازار بالای پنج هزار میلیارد تومان نرسد، انتظار حرکت خاصی را از بازار ندارم. تا آن زمان روندهای مثبت‌ موقتی هستند. اگر طرف تقاضا قوی شود و ارزش معاملات حداقل بالای پنج هزار میلیارد بیاید، بعد از آن می‌توانیم بگوییم که بازار روند گرفته و شرایط مثبت واقعا امیدوارکننده است.

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید 

 

 

مطالب مرتبط

آخرین اخبار