پیش بینی وضع هوا فردا ۳۰ دی ۱۴۰۰ / هشدار کولاک برف و ریزش بهمن در ۲۰ استان

سازمان هواشناسی با صدور اطلاعیه‌هایی با اشاره به ورود سامانه بارشی، کولاک برف و ریزش بهمن در ۲۰ استان اعلام کرد: مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

به گزارش رصد روز، سازمان هواشناسی با صدور اطلاعیه‌هایی با اشاره به ورود سامانه بارشی، کولاک برف و ریزش بهمن در ۲۰ استان اعلام کرد: مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن اشاره به بارش در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور از ورود سامانه جدید بارشی از مرزهای غربی کشور خبر داد.

صادق ضیاییان با اشاره به بارش در مناطق جنوبی کشور خاطرنشان کرد: براساس تحلیل آخرین نقشه های پیش یابی هواشناسی، امروز چهارشنبه( ۲۹ دی ماه) در شرق هرمزگان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان بارش باران همراه با رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در نواحی مرتفع بارش برف پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اضافه کرد: از اواخر وقت امروز ۲۹ دی‌ماه سامانه بارشی از شمال غرب کشور وارد می‌شود و پنج شنبه ۳۰ دی ماه در شمال غرب، غرب، ارتفاعات زاگرس مرکزی، به تدریج ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز و استان های ساحلی دریای خزر بارش باران و برف، وزش باد شدید و در نواحی کوهستانی کولاک برف انتظار می‌رود.

وی با اشاره به وضعیت بارش در روز جمعه اول بهمن‌ماه و ابتدای هفته آینده گفت: جمعه این شرایط در سواحل شرقی دریای خزر، ارتفاعات شرقی البرز و نواحی شمال شرق ادامه دارد و در بخش‌هایی از شرق کشور بارش پراکنده باران و برف پیش‌بینی می‌شود. روزهای شنبه و یکشنبه ۲ و ۳ بهمن‌ماه در بیشتر نقاط کشور جوی پایدار حاکم است.

ضیاییان ضمن تشریح وضعیت دما اضافه کرد: امروز در استان‌های ساحلی خزر و اردبیل افزایش نسبی دما و از پنجشنبه ۳۰ دی ماه با شمالی شدن جریانات دوباره روند کاهشی دما در این مناطق انتظار پیش‌بینی می‌شود. در سایر نقاط کشور نیز طی پنج روز آینده روند کاهشی دما و ماندگاری هوای سرد به‌ویژه در روزهای جمعه اول بهمن ماه و شنبه ۲ بهمن ماه قابل انتظار است.

ورود سامانه بارشی جدید به کشور

وی ادامه داد: پنجشنبه ۳۰ دی ماه  و جمعه  اول بهمن ماه در جنوب غرب و استان‌های ساحلی جنوب کشور وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک پیش بینی می‌شود. این شرایط جمعه اول بهمن ماه برای نیمه شرقی کشور و استان‌های قزوین، البرز، تهران، مرکزی، قم، سمنان و اصفهان انتظار می‌رود.

ضیاییان با اشاره به وضعیت خلیج فارس، دریای عمان و خزر گفت: امروز خلیج فارس و از پنجشنبه ۳۰ دی ماه تا پیش از ظهر شنبه ۲ بهمن ماه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج خواهد بود همچنین دریای خزر پنج‌شنبه ۳۰ دی ماه و جمعه  اول بهمن ماه مواج و توفانی پیش بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با تشریح وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا ۳۰ دی ماه کمی ابری و گاهی همراه با وزش باد و غبار محلی با حداقل دمای ۳- و حداکثر دمای ۸ درجه سانتیگراد و طی جمعه اول بهمن ماه صاف تا قسمتی ابری و گاهی همراه با وزش باد با حداقل دمای ۵- و حداکثر دمای ۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان گفت: طی امروز ۲۹ دی ماه شهرهای ارومیه، تبریز، زنجان و سنندج با بیشینه دمای ۲- درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان‌ کشور لقب می‌گیرند و فردا تبریز با دمای ۳- درجه سانتیگراد سردترین مرکز استان کشور خواهد بود.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمزرنگ با اشاره به افزایش شدید گرادیان فشاری همراه با وزش باد شدید آورده است: از صبح جمعه تا صبح شنبه ۱ و ۲ بهمن‌ماه  افزایش ارتفاع موج بین ۳ تا ۵ متر برای شرق خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، در استان‌های بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی غرق شدن شناورها، آسیب دیدن شناورهای مستقر در بنادر صیادی و تاسیسات ساحلی و فراساحلی، از بین رفتن قفس‌های پرورش ماهی و تورهای صیادی، خسارت به تأسیسات و سازه‌های دریایی و ساحلی دور از انتظار نیست بنابراین ممنوعیت کلیه فعالیت‌های دریایی، اتخاذ تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان دریایی جهت پیشگیری از خسارت، لغو ترددهای دریایی و صیادی شناورهای سبک و نیمه سنگین، اعمال محدودیت در فعالیتهای دریایی و ساحلی و آمادگی سازمان‌های امداد رسان در بنادر باهنر، لنگه، قشم، کیش، ابوموسی، جاسک، سیریک و چابهار ضمن هماهنگی با ارگان‌های دریایی جهت جست وجو و نجات دریایی توصیه می‌شود.

 سازمان هواشناسی همچنین با صدور هشدار زردرنگ آورده است:  از بعدازظهر پنج‌شنبه ۳۰ دی‌ماه  تا جمعه اول بهمن‌ماه وزش باد شدید برای استان‌های اصفهان، البرز، سمنان، تهران، قزوین، قم و یزد پیش‌بینی می‌شود.

از مخاطرات این وضعیت جوی به کولاک برف، سوزباد و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش کیفیت هوا و کاهش دید، احتمال شکستن درختان فرسوده و آسیب به سازهای موقتی همچون گلخانه‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و یخبندان می‌توان اشاره کرد و سازمان هواشناسی نسبت به حفظ و مستحکم کردن سازه‌های موقتی همچون گلخانه‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، احتیاط در تردد و پارک خودرو در اطراف تابلوهای تبلیغاتی، درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره توصیه می‌کند.

 بر اساس اعلام سازمان هواشناسی صبح امروز ۲۹ دی ماه کمینه دمای پایتخت ایستگاه مهرآباد به ۳.۲ – درجه سلسیوس رسید و سردترین روز این شهر از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون را رقم زد. این نخستین دمای زیر صفر تهران و اولین روز یخبندان سال ۱۴۰۰ این شهر نیز محسوب می‌شود.

پیش از این آخرین باری که تهران یخبندان را تجربه کرده بود به روز ۲۳ اسفند سال ۱۳۹۹ برمی گردد که کمینه دما به ۱.۵- درجه سلسیوس رسیده بود.

باران

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران  از امروز تا بعدازظهر پنجشنبه ۲۹ تا ۳۰ دی‌ماه آسمان صاف و با افزایش پایداری جوی و افزایش موقتی آلاینده های جوی پیش‌بینی می‌شود.

از بعدازظهر پنجشنبه تا بعد از ظهر جمعه ۳۰ دی‌ماه تا اول بهمن‌ماه  با نفوذ سامانه بارشی در پاره‌ای نقاط به‌ویژه بخش‌های شمالی استان بارش باران و برف گاهی با وزش باد شدید به‌خصوص در نیمه جنوبی و غربی استان و احتمال رعد و برق و در ارتفاعات بارش برف و کولاک و وقوع بهمن پیش‌بینی می‌شود. لذا توصیه می‌شود از کوهنوردی و صعود به ارتفاعات پرهیز شود.

از روز شنبه  ۲ بهمن‌ماه  با استقرار جوی پایدار در مناطق پرتردد شهری افزایش آلاینده‌های جوی مورد انتظار است.

آسمان تهران فردا ۳۰دی‌ماه  قسمتی ابری، به‌تدریج ابری و غبار محلی با حداقل دمای ۳- و حداکثر دمای ۹ درجه سانتیگراد و طی ‌پس‌فردا  اول بهمن ماه کمی‌ ابری و وزش باد و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۲-  و حداکثر دمای ۷ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

اطلاعیه‌های سازمان هواشناسی به‌شرح زیر است؛

 توصیف سامانه اول: ادامه فعالیت سامانه بارشی

نوع مخاطره: بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نواحی مستعد ریزش تگرگ.

منطقه اثر: سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی هرمزگان، جنوب کرمان اثر مخاطره: جاری شدن روان‌آب، آبگرفتگی معابر عمومی، بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها و سیلابی شدن رودخانه‌ها توصیه: پرهیز از توقف و تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، بازگشایی آبروها و دهانه پل‌ها، پرهیز از سفرهای غیرضروری، جمع‌آوری دام‌ها از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها.

توصیف سامانه دوم: نفوذ سامانه بارشی

نوع مخاطره: بارش برف، وزش باد شدید موقت، افت محسوس دما، یخبندان و کولاک برف.

منطقه اثر:

پنجشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۳۰: زنجان، همدان، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، نیمه شمالی آذربایجان غربی.

جمعه ۱۴۰۰/۱۱/۰۱: شرق گیلان.

اثر مخاطره: کولاک برف، سوز باد، ریزش بهمن، لغزندگی، پدیده مه و کاهش دید در جاده‌ها، مسدود شدن جاده‌های مواصلاتی و برف‌گیر، احتمال افت فشار گاز و تأخیر یا احتمال لغو پرواز، شکستن نقاب برفی در فعالیت‌های کوهنوردی.

توصیه: اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی، کاهش سفرهای غیرضروری، تجهیز خودروها به ادوات زمستانی و اطمینان از سوخت کافی، مدیریت در مصرف انرژی و آمادگی فرمانداری‌ها و سایر دستگاه‌های امدادی برای مقابله با رخداد خسارات احتمالی و آمادگی برای برف‌روبی.

توصیف سامانه اول: نفوذ سامانه بارشی

نوع مخاطره: بارش برف، وزش باد شدید موقت، افت محسوس دما، یخبندان و کولاک برف.

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۹: جنوب غرب آذربایجان غربی و شمال کردستان.

پنجشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۳۰: گیلان، جنوب آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کرمانشاه، کردستان، لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، مازندران، دامنه و ارتفاعات در استان‌های تهران، البرز، قزوین، شمال شرقی خوزستان،

جمعه ۱۴۰۰/۱۱/۰۱: مازندران، گلستان، خراسان شمالی و ارتفاعات در استان‌های قزوین، البرز، تهران و سمنان.

اثر مخاطره: کولاک برف، سوز باد، ریزش بهمن، لغزندگی، پدیده مه و کاهش دید در جاده‌ها، مسدود شدن جاده‌های مواصلاتی و برف‌گیر، احتمال افت فشار گاز و تأخیر یا احتمال لغو پرواز، شکستن نقاب برفی در فعالیت‌های کوهنوردی.

توصیف سامانه دوم: افزایش گرادیان فشاری

زمان شروع: جمعه ۱۴۰۰/۱۱/۰۱

زمان پایان: شنبه ۱۴۰۰/۱۱/۰۲

نوع مخاطره: وزش باد شدید، در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش کیفیت هوا و کاهش دید

منطقه اثر: خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و شرق کرمان اثر مخاطره: خیزش گردو خاک، احتمال شکستن درختان فرسوده و آسیب به سازه‌های موقتی همچون گلخانه‌ها و تابلوهای تبلیغاتی.

توصیه: اجتناب جدی از فعالیت‌های کوهنوردی، پرهیز از سفرهای غیرضروری، تجهیز خودروها به ادوات زمستانی و اطمینان از سوخت کافی، جمع‌آوری دام‌ها از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، مدیریت در مصرف انرژی و آمادگی فرمانداری‌ها و سایر دستگاه‌های امدادی برای مقابله با رخداد خسارات احتمالی, آمادگی برای برف‌روبی, حفظ و مستحکم کردن سازه‌های موقتی همچون گلخانه‌ها و تابلوهای تبلیغاتی، احتیاط در تردد و پارک خودرو در اطراف تابلوهای تبلیغاتی، درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره.

هواشناسی فردا 30 دی 1400

توصیف سامانه اول: نفوذ سامانه پرفشار

نوع مخاطره: کاهش محسوس دما به‌طور میانگین بین ۸ تا ۱۰ درجه

منطقه اثر: جمعه ۱۴۰۰/۱۱/۰۱: ایلام، خوزستان، بوشهر، فارس.

شنبه ۱۴۰۰/۱۱/۰۲: فارس، هرمزگان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان.

اثر مخاطره: یخ‌زدگی محصولات و احتمال خسارت به ماشین‌آلات کشاورزی

توصیه: تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت، مصرف کودهای پتاسه (سولوپتاس) و ترکیبات بُر و روی (مانند فروت ست) و کود‌های اسید آمینه به‌صورت غیرمستقیم در بالای تاج درختان، جهت مقاوم‌‏سازی درختان به سرما.

تأمین سوخت و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و دامداری‌ها با توجه به کاهش محسوس دما.

محافظت از تأسیسات و مراقبت از سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین به‌ویژه در مناطق مرتفع و کوهستانی.

ایجاد پوشش روی نهال‌های جوان و درختان آسیب‌پذیر (پلاستیک سیاه، گونی، پلی‌اتیلن و نایلون).

خودداری از انجام هرس درختان، عدم کوددهی استخرهای پرورش ماهیان گرم‌آبی.

روشن کردن آتش و ایجاد مه‌دود در باغات (در ساعات نزدیک صبح و بامداد).

عدم مبارزه شیمیایی در مناطقی که دما به زیر صفر می‌رسد.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات.

استفاده از ضدیخ در ماشین‏‌آلات و ادوات کشاورزی، محافظت از سبزی و صیفی‌جات تازه‌کشت‌شده در برابر سرما در استان‌های جنوبی

توصیف سامانه دوم: وزش باد شدید

نوع مخاطره وزش باد شدید

منطقه اثر: جمعه ۱۴۰۰/۱۱/۰۱: خراسان جنوبی، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان.

شنبه ۱۴۰۰/۱۱/۰۲: سیستان و بلوچستان، شرق کرمان، شرق هرمزگان.

اثر مخاطره: خسارت به تأسیسات گلخانه‌ای و احتمال شکستن نهال‌های تازه‌کشت‌شده.

توصیه: استحکام نهال‌های تازه‌کشت‌شده با نصب قیم جهت مقاومت در برابر باد، خودداری از محلول‌پاشی و سم‌پاشی، استحکام و ترمیم سقف و سازه‌های گلخانه‌ها، عایق‌بندی و محافظت از کندوها‌، با توجه به باد و سرما در مناطق سردسیر، دامداری‌ها نسبت به خشک نگه‌داشتن سطح زمین و مسدود نگه‌داشتن درب‌های سالن‌ها اقدام کنند.

سالن‌های مرغداری نسبت به تهویه و کنترل دما در شرایط باد اقدامات لازم را انجام دهند، عدم انجام آبیاری جهت جلوگیری از سست شدن ریشه گیاهان به‌دلیل باد، عدم استقرار ماشین‌آلات کشاورزی و نهاده‌های کشاورزی روی زمین، عدم آهک‌پاشی در استخرهای خاکی پرورش ماهی و مزارع میگو که آب آن تخلیه شده به‌دلیل وزش باد شدید.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

1 نظر برای این مطلب ثبت شده است:

امیرعلی‌وطن‌خواه

پاسخ دادن

۳۰ دی ۱۴۰۰


سلام تهران مرکز شهر برف میاد؟

آخرین اخبار