پیش بینی وضع هوا فردا ۸ دی ۱۴۰۰/هشدار برای باران های سیل آسا

سازمان هواشناسی کشور با اشاره به ورود سامانه بارشی طی فردا نسبت به بارش‌های سیل‌آسا و خسارت به محصولات کشاورزی هشدار صادر کرد.

به گزارش رصد روز، سازمان هواشناسی کشور با اشاره به ورود سامانه بارشی طی فردا نسبت به بارش‌های سیل‌آسا و خسارت به محصولات کشاورزی هشدار صادر کرد.رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن اشاره به افزایش آلودگی هوای شهرهای صنعتی طی امروز از ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا  ۸ دی ماه  خبر داد.

صادق ضیاییان اظهارکرد: امروز ۷ دی ماه  جوی آرام در کشور همراه با افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهرهای صنعتی و پرجمعیت خواهیم داشت.

وی افزود: روز چهارشنبه (۸ دی ماه) سامانه بارشی وارد کشور و در استان‌های خوزستان، فارس، بوشهر، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، غرب کرمان و جزایر واقع در خلیج فارس و تنگه هرمز سیب بارندگی، رعد و برق و وزش باد شدید موقت و در نقاط سردسیر استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، ارتفاعات استانهای فارس و کرمان سبب بارش برف می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه گفت: پنجشنبه (۹ دی ماه) علاوه بر این مناطق در استان‌های یزد، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، برخی نقاط استان‌های اصفهان، لرستان و ایلام بارش خواهیم داشت. شدت بارش‌ها در این دو روز در استان‌های فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و نیمه جنوبی خوزستان است.

وی اضافه کرد: روز جمعه (۱۰ دی ماه) عمده بارش‌ها در نیمه شرقی کشور خواهد بود و در جنوب غرب، غرب همچنین در استان‌های فارس و بوشهر بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان از ورود موج بارشی جدیدی از سمت جنوب به کشور طی روز شنبه (۱۱ دی ماه) خبر داد و گفت: در استان‌های بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب استان‌های کرمان و سیستان و بلوچستان و جزایر واقع در خلیج فارس ، تنگه هرمز و دریای عمان سبب بارش می‌شود.

به گفته ضیاییان خلیج فارس ، تنگه هرمز و دریای عمان نیز از چهارشنبه تا شنبه هفته آینده (۸ تا ۱۱ دی ماه) مواج خواهند بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده اظهارکرد: آسمان تهران فردا (۸ دی ‌ماه) نیمه‌ابری تا ابری، در بعضی ساعت‌ها همراه با غبار محلی و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۸ درجه سانتیگراد و طی ‌پنجشنبه (۹ دی ماه) نیمه ابری تا ابری،‌ در بعضی ساعت‌ها همراه با غبار محلی و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱ و حداکثر دمای ۸ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۷ و ۸ دی ماه) بندرعباس با دمای ۱۸ و ۱۷  درجه سانتیگراد گرم‌ترین و تبریز با  دمای ۱- و صفر درجه سانتیگراد سردترین مراکز استان‌ کشور هستند.

بر اساس بررسی داده‌ها و نقشه‌های پیش یابی هواشناسی طی پنج روز آینده آسمان استان تهران صاف تا نیمه‌ابری، گاهی همراه با وزش باد ملایم پیش‌بینی می‌شود.

پیش بینی وضع هوا فردا

clouds and thunder lightnings and storm; Shutterstock ID 123174094; PO: website; Job: hillary Leo; Client: web

به دلیل پایداری نسبی جو  در مناطق پرتردد شهری افزایش آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا مورد انتظار است.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، فیروزکوه با دمای ۱۱- درجه سانتیگراد سردترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

آسمان تهران نیز فردا (۸ دی ماه) کمی ابری تا نیمه ابری و غبارآلود با  بیشترین و کمترین دمای ۹ و صفر درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

آسمان پایتخت پس فردا ( ۹ دی ماه) صاف تا قسمتی ابری و غبارآلود خواهد بود و دمای هوا در گرم‌ترین و سردترین زمان به  ۱۱ و ۱  درجه سانتیگراد می‌رسد.

 اطلاعیه‌های سازمان هواشناسی به‌شرح زیر است؛

 

توصیف سامانه: نفوذ سامانه بارشی

زمان شروع: بعدازظهر پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۹

زمان پایان: اواخر وقت یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۲

نوع مخاطره: بارش شدید باران، در ارتفاعات برف و در مناطق با اقلیم گرم با رعد و برق همراه با وزش باد شدید موقتی.

منطقه اثر:

پنجشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۹: جنوب خوزستان، شمال بوشهر، نیمه غربی و جنوب فارس، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان.

جمعه ۱۴۰۰/۱۰/۱۰: نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، جنوب فارس، جنوب بوشهر.

شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۱: جنوب فارس، هرمزگان، جنوب و مرکز کرمان، جنوب خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، غرب سیستان و بلوچستان.

یکشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۲: بوشهر، فارس، هرمزگان، نیمه غربی و جنوب کرمان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمه شرقی خوزستان، نیمه جنوبی کرمان، لرستان، نیمه غربی اصفهان، غرب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمانشاه.

اثر مخاطره: خسارت به محصولات و ادوات کشاورزی

آلودگی هوا

توصیه: مزارع و باغات؛ زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، عدم انجام آبیاری، محلول‌پاشی و سم‌پاشی با توجه به وقوع بارش‌ها، استحکام سازه‌های باغی در برابر بارش‌های شدید، انجام آبیاری در خاک‌های شور بعد از وقوع باران یا برف به‌منظور آبشویی شوری از محیط ریشه، تسریع در انتقال محصولات برداشت‌شده به مکان‌های مسقف به‌خصوص ذرت استان خوزستان، خودداری از انجام چالکود در باغات با توجه به رخداد بارش سنگین، تسریع در برداشت مرکبات استان کرمان، تسریع در کشت غلات پاییزه قبل از شروع بارش‌ها.

سالن‌های پرورش قارچ، گلخانه و انبار: تهویه، تنظیم دما و تأمین سوخت سالن‌ها با توجه به کاهش دما و وقوع بارش‌ها. استحکام و ترمیم سقف گلخانه‌ها در برابر بارش شدید و وزش باد. کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت، جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگه‌داشتن دریچه‌های گلخانه‌ها در هنگام کاهش دما و بارش

سالن‌های مرغداری و دامداری: عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها. جلوگیری از نفوذ هوای سرد و روان‌آب به داخل سالن‌ها، جمع‌آوری کود از واحدهای دامداری قبل از وقوع بارش.

استخرهای پرورش ماهی: پاک‌سازی، تنظیم و کنترل دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرها، جلوگیری از ورود آب گل‌آلود به استخر‌ها با توجه به حجم بالای روان‌آب و سیلابی شدن رودخانه‌ها، عدم کوددهی به استخرهای پرورش ماهی گرم‌آبی و کاهش غذادهی به‌میزان نصف نرمال به‌دلیل ابرناکی.

عشایر و زنبورداران: خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات، توقف در حاشیه رودخانه‏‌ها و مسیل‏‌ها با توجه به وقوع بارش‌ها‏، عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش، کاهش دما و وزش باد و تغذیه کمکی کلنی‌ها جهت زمستان‌گذرانی، عدم چرای دام در مراتع و ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی: تخلیه آب و جمع‏‌آوری لوله‌ها، اتصالات و تجهیزات سیستم آبیاری تحت‌فشار به‌دلیل بارش‌های سنگین، انتقال ماشین‏‌آلات و ادوات کشاورزی از مزارع به مکان‌های امن به‌دلیل آغاز بارش‏‌ها.

توصیف سامانه: تداوم سامانه بارشی

زمان شروع: چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۸

زمان پایان: یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۲

نوع مخاطره: بارش شدید باران و تداوم آن در منطقه، رعدوبرق در نواحی مستعد ریزش تگرگ، وزش باد شدید موقت، در نواحی مرتفع و کوهستانی بارش برف

منطقه اثر:

چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۸: بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب اصفهان، خوزستان.

پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۹: خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان، جنوب اصفهان، چهارمحال و بختیاری.

جمعه ۱۴۰۰/۱۰/۱۰: فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، شمال خوزستان، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد.

شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۱: فارس، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، هرمزگان، کرمان، جنوب اصفهان، چهارمحال و بختیاری.

یکشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۲: هرمزگان، کرمان، فارس، خراسان جنوبی، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری.

اثر مخاطره: جاری شدن روان‌آب، آبگرفتگی معابر عمومی، بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و مسیل‌ها، سیلابی شدن رودخانه‌ها، لغزندگی و کاهش دید در جاده‌ها، احتمال مسدود شدن جاده‌های کوهستانی و برف‌گیر، تأخیر و یا لغو پرواز.

توصیه: پرهیز از توقف و تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، بازگشایی آبروها و دهانه پل‌ها، پرهیز از سفرهای غیرضروری، تجهیز خودروها به ادوات زمستانی و اطمینان از سوخت کافی، جلوگیری از هرگونه فعالیت‌های کوهنوردی، عدم جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو، جمع‌آوری دام‌ها از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و آمادگی فرمانداری‌ها و سایر دستگاه‌های امدادی برای مقابله با رخداد خسارات احتمالی سیل و آبگرفتگی.

توصیف سامانه: وزش باد نسبتاً شدید

زمان شروع: پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۹

زمان پایان: جمعه ۱۴۰۰/۱۰/۱۰

نوع مخاطره: افزایش ارتفاع موج به‌همراه بارش باران و رعدوبرق

پیش بینی وضع هوا و بارش های سیل آسا

منطقه اثر:

پنجشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۰۹: نواحی ساحلی و دور از ساحل دریای عمان، تنگه هرمز و خلیج فارس، در سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان.

جمعه ۱۴۰۰/۱۰/۱۰: نواحی ساحلی و دور از ساحل دریای عمان، تنگه هرمز و خلیج فارس، در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر.

اثر مخاطره: خسارت به تأسیسات دریایی و ساحلی، خطر غرق شدن قایق‌های سبک و نیمه‌سنگین و اختلال در تردد با شناورهای سنگین و آسیب به قفس‌ها و تورهای صیادی.

توصیه: عدم فعالیت‌های تفریحی و هرگونه فعالیت دریایی به‌ویژه در مناطق فراساحل، جمع‌آوری تورها و لوازم صیادی و تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید 

مطالب مرتبط

آخرین اخبار