سازندگان مسکن در تنگنای مالی و بلاتکلیفی

پورحاجت: مسکن کالایی کاملا تولیدی است بنابراین، هنگامی که هزینه‌های ساخت افزایش پیدا می‌کند، قیمت تمام‌شده تولید نیز بالا می‌رود.

به گزارش رصد روز، افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز و کمبود منابع مالی، تولید مسکن را تحت تاثیر قرار داده و سازندگان را با موانع زیادی همراه ساخته است. آن‌طور که بررسی‌ها نشان می‌دهد، طی ماه‌های اخیر بسیاری از انبوه‌سازان با مشکلات تامین مالی مواجه شده و پروژه‌های خود را به حالت تعویق درآورده‌اند.

با این حال، افزایش هزینه‌های ساخت چه میزان بر تولید مسکن اثر گذاشته و بخش خصوصی تا چه اندازه می‌تواند در شرایط فعلی به فعالیت خود ادامه دهد؟ همچنین، با توجه به افزایش قیمت تمام‌شده ساخت، وضعیت متقاضیان مسکن چه خواهد شد؟

تامین منابع مالی تولید مسکن به‌راحتی امکان‌پذیر نیست

فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان، با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های تولید مسکن اظهار کرد: «امروز یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه تولید مسکن، تأمین منابع مالی است و این کار نیز به‌راحتی امکان‌پذیر نیست.»

او افزود: «از سوی دیگر، هر روز شاهد افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز هستیم؛ افزایش‌هایی که تحت تاثیر تورم شکل‌گرفته در اقتصاد کشور و نوسانات دلار رخ می‌دهند، و به‌صورت لجام‌گسیخته ادامه پیدا می‌کنند. به نظر می‌رسد متولیان این حوزه باید برای این شرایط چاره‌اندیشی کنند.»

بخش خصوصی در تنگنای مالی و بلاتکلیفی قرار دارد

پورحاجت با اشاره به شرایط فعالیت بخش خصوصی در حوزه ساخت‌وساز گفت: «بخش خصوصی امروز در تنگنای مالی قرار دارد و از سوی دیگر، هر روز با افزایش هزینه‌ها مواجه می‌شود. این افزایش هزینه‌ها باعث شده است تنگنای مالی که پیش از این نیز وجود داشت، شرایط دشوارتری برای فعالان این بخش ایجاد کند.»

او در ادامه بیان کرد: «در شرایط فعلی، هزینه‌های تولید به‌شدت افزایش پیدا کرده است. بخش خصوصی با وجود اینکه تمایل دارد بازیگر اصلی اقتصاد کشور باشد، امروز در بلاتکلیفی عمیقی قرار گرفته است. فعالان این بخش برای برنامه‌ریزی و دنبال کردن یک سیاست مشخص در کسب‌وکار خود با سردرگمی کامل مواجه هستند.»

بدون ایجاد ثبات اقتصادی، اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به دشواری برنامه‌ریزی در شرایط فعلی اقتصاد کشور بیان کرد: «در چنین شرایطی، اگر از ما پرسیده شود که چه باید کرد، پاسخ روشنی نداریم. تا زمانی که ثبات در تمام حوزه‌های اقتصادی ایجاد نشود، به نظر من اتفاق مثبتی نیز رخ نخواهد داد.»

افزایش هزینه‌های ساخت، قیمت تمام‌شده مسکن را بالا می‌برد

پورحاجت در ادامه با اشاره به تاثیر افزایش هزینه‌های تولید بر بازار مسکن اظهار کرد: «مسکن کالایی کاملا تولیدی است. بنابراین، هنگامی که هزینه‌های ساخت افزایش پیدا می‌کند، قیمت تمام‌شده تولید نیز بالا می‌رود.»

او ادامه داد: «در نهایت، مردم که سالیان سال از خریداران مسکن بوده‌اند، با چالش مواجه می‌شوند. به بیان ساده، با ادامه این وضعیت، مردم با مشکلات بیشتری روبه‌رو خواهند شد.»

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار