اشتغال ۳۵۰ هزار نفر در فولاد مبارکه اصفهان / سود فولاد مبارکه ربطی به رانت ندارد وقتی برق و گاز را با نرخ جهانی تهیه می کنیم / هزینه حمل و نقل در ایران ۵ تا ۶ برابر دنیاست / دو برابر آلمان انرژی مصرف می کنیم

محمدیاسر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با انتقاد از برخی قضاوتها در خصوص سوذآوری فولاد مبارکه به بیان جزئیاتی پرداخت که توجه به آن می تواند تغییرات زیادی را در بخش مدیریت منابع ایجاد نماید  به گزارش اختصاصی رصد روز، پیشرفت، ایران ق...

محمدیاسر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با انتقاد از برخی قضاوتها در خصوص سوذآوری فولاد مبارکه به بیان جزئیاتی پرداخت که توجه به آن می تواند تغییرات زیادی را در بخش مدیریت منابع ایجاد نماید 

به گزارش اختصاصی رصد روز، پیشرفت، ایران قوی و ایران آباد از کلیدواژه های قابل توجه محمدیاسر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در در پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی بود. طیب نیا در پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی و در بررسی نقش صنعت فولاد در توسعه بازار گفت: امروز اثبات شده که تولید فولاد در کشورها نقش قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی دارد و کشورهای در حال توسعه به سرعت در صنعت فولاد رشد داشتند و در بیان روشن تر یکی از عواملی که باعث می شود تا کشورها به جرگه توسعه بپیوندند توسعه صنعت فولاد در آنهاست. طیب نیا افزود: چین و هند که بازیگران اول و دوم فولاد دنیا هستند شاهدان مدعای خوبی در این باره هستند.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان افزود: امروز صنعت فولاد ۵.۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور و ۱۷ درصد تولیدناخالص داخلی بخش صنعت را در اختیار دارد و فولاد مبارکه اصفهان ۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور و ۵.۵ تا ۶ درصد Gdp بخش صنعت را برای خود می بیند. وی ادامه داد: صنعت فولاد سهم ۱۴ درصدی در ارزآوری کشور داشته اما با این حال ساختار درستی که سبب تثبیت و تقویت این موضوع شود وجود ندارد. طیب نیا با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۰.۵ میلیون تن فولاد به محصولات فولادی به سایر کشورها صادر شد تأکید کرد: افق صادرات ۱۹ تا ۲۰ میلیون تنی در سال ۱۴۰۲ محقق شدنیست به شرط آنکه الزامات و پیش نیازهای آن رعایت شود چرا که برای اقتصاد بدون باید این نیازمندیها مرتفع شود.

طیب نیا بیان داشت: صنعت فولاد نقش قابل توجهی در اشتغالزایی دارد و حدود ۹ درصد اشتغال کشور در این بخش دیده می شود که یعنی ۲ میلیون نفر در این صنعت مشغول به فعالیت هستند و سهم اشتغالزایی فولاد مبارکه حدود ۳۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم است.

مدیرعامل فولاد مبارکه در خصوص توزیع درآمد در فولاد مبارکه توضیح داد: ابتدا باید بدانیم که توزیع درآمد با توزیع ثروت متفاوت است. فولاد مبارکه اصفهان در سال گذشته بالاترین توزیع سود در بین سهامداران را داشته که ۶۰ تا ۷۰ میلیون نفر از سهامداران فولاد مردم هستند. از این مقدار ۴۹ میلیون نفر سهام عدالت گرفتند و مابقی صندوقهای بازنشستگی و… بودند.

محمدیاسر طیب نیا که در همایش سمپوزیوم فولاد به عنوان مرد سال فولاد ایران انتخاب شده بود در پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی گریزی هم به تحولات بنیادین در اقتصاد زد و افزود: توسعه اقتصادی نیازمند توسعه زیرساختهاست که بدون این مسئله توسعه اقتصادی مفهومی ندارد. وی تصریح کرد: زمانی در صنایع بزرگ دولتها نقش آفرین بودند اما امروز وضعیت تغییر کرده است و نمی توان با فرمول گذشته ادامه داد.

طیب نیا اشاره ای هم به پروژه های نیروگاهی فولاد مبارکه اصفهان داشت و گفت: فولاد مبارکه در سال گذشته اقدام به احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی کرده که فاز نخست آن به میزان ۶۰۰مگاوات در سال جاری و پس از گذشت ۱۴ ماه به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین فولاد مبارکه نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات را در دست احداث دارد که به تنهایی ظرفیت تولید انرژی برق تجدیدپذیر خورشیدی کشور را به بیش از دو برابر افزایش می‌دهد.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان ادامه داد: صنعت فولاد یک صنعت مادر بوده که در توسعه اقتصادی نقش تعیین کننده دارد اما باید خاطرنشان کرد که که بدون ایجاد تغییرات بنیادین نمی توان انتظار داشت که این مسیر ادامه داشته باشد.

طیب نیا در خصوص سودآوری فولاد مبارکه و برخی از قضاوتهای نابجا در این باره گفتک فولاد نه تنها که از رانت بهره ای نمی برد بلکه باید اذعان کرد که این واحد تولیدی برق و گاز را بالاتر از نرخهای جهانی تهیه می کند اما با این همه تا سال آینده فولاد مبارکه نیازی به برق شبکه نخواهد داشت.

محمدیاسر طیب نیا همچنین گفت: هزینه حمل و نقل ما ۵ تا ۶ برابر دنیاست. در سال گذشته ۴۰۰۰ نیروی جدید در فولاد مبارکه مشغول به کار شدند.

طیب با اشاره به اینکه ۹۰ درصد اب کشوردر بخش کشاورزی مصرف می شود گفت: این موضوع نیازمند تغییرات جدیست چرا که یا باید سهم GDP در این بخش افزیش پیدا کند و یا الگوی مصرف آب آن تعدی شود در حال حاضر دو برابر کشور آلمان انرژی مصرف می کنیم. وی افزود: حدود یک سوم مصلرف ما مصارف خانگی است ولی متأسفانه جهت گیریها و سیاستها به جای اینکه ضعفها را مرتفع کند نقاط قوتمان را هدف گرفته است و ادامه روند سیاستهای ارزی، قیمت گذاری دستوری و قیمت نهاده ها کاری می کند تا صنعت فولاد از مزیت خارج شود.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار