بزرگترین تأمین مالی تاریخ بازار سرمایه در صبا فولاد خلیج فارس انجام شد

بزرگترین تأمین مالی تاریخ بازار سرمایه در صبا فولاد خلیج فارس در شرایطی صورت گرفت که برآوردها نشان می دهد هدف اصلی ساز و کار متفاوت این شرکت برای فعالیت در بازار سرمایه انتفاع بیشتر سهامداران و استفاده از منابع مالی در جهت ارتقای تولیدست.

به گزارش رصد روز، خروج پول از چرخه تولید یکی از بزرگترین نگرانی های شرکتهای تولیدی سهامی عام است که باعث خواهد شد طرحهای توسعه ای بخش خصوصی عقیم مانده و در نتیجه شاهد فاصله معنادار ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی این شرکتها باشیم. فرمول کمتر اجرا شده ورود به بازار سرمایه از طریق افزایش سرمایه به روش سلب حق تقدم و صرف سهام علاوه بر اینکه سبب می شود تا پول در چرخه تولید حفظ شود بلکه کمک بزرگی به اندوخته سهامداران و اجرای پلن های توسعه ای در یک شرکت خواهد بود.

مرور اجمالی دو دستاورد مهم مدیریتی در صبا فولاد خلج فارس

با تغییرات مدیریتی در صبا فولاد خلیج فارس از حدود یکسال و نیم گذشته برای اولین بار از سال 96 که بهره برداری این شرکت شروع شد صبا فولاد خلیج فارس به ظرفیت اسمی تولید رسید و از حدود 800 هزار تن تولید سالانه به حدود یک میلیون و 500 هزار تن تولید دست پیدا کرد و براساس گزارش های مالی و علیرغم کاهش جهانی قیمت های صادراتی بریکت، سود این شرکت فولادی دو برابر شد که دستیابی به این اندوخته را باید در مدیریت خرید، مدیریت تولید و مدیریت فرآیند جستجو کرد.

بزرگترین تأمین مالی بورس با هدف حمایت از تولید در صبا فولاد خلیج فارس

ورود به بازار سرمایه از طریق افزایش سرمایه و به روش سلب حق تقدم و صرف سهام باعث سبب می گردد تا هر پول جدیدی که وارد شرکت می شود در جهت بهبود ساختار مالی و عملیاتی کردن پروژه های تولید مورد استفاده قرار گیرد. به عبارت روشنتر پل ارتباطی قابل توجهی بین دو بازار اولیه و ثانویه در یک شرکت فراهم می شود که بصورت مستمر توسط یکدیگر پشتیبانی می شوند.

افزایش سرمایه این شرکت با هدف تامین 50 درصد از مخارج سرمایه‌ای مورد نیاز جهت اجرای طرح احداث واحد احیای مستقیم با ظرفیت سالانه 1.76 میلیون تن بریکت گرم انجام شد به روش سلب حق تقدم و صرف سهام صورت گرفت که ارزش آن به 4 هزار و 550 میلیارد تومان می رسد که نتیجه این اقدام بازگشت پول به مسیر و چرخه تولید و جلوگیری از اتلاف منابع مالی شرکت است.

گفتنیست صبا فولاد خلیج فارس در پایان آبان 1402 حدود 822 هزار تن بریکت آهن اسفنجی تولید کرد که از این مقدار 524 هزار و 510 تن در بازار داخلی به مبلغ 48 هزار و 402 میلیارد ریال و 277 هزار و 188 تن در بازارهای صادراتی به مبلغ 26 هزار و 308 میلیارد ریال به فروش رسید.

ارزشمندی این حرکت در صبا فولاد خلیج فارس زمانی مشخص می شود که نگاهی به آخرین گزارشات مالی آن در دوره شش ماهه منتهی به پایان خرداد سال جاری داشته باشیم؛

 

شرح

ارزش (میلیون ریال)

درآمدهای عملیاتی

54.983.193
سود ناخالص

17.904.015

سود عملیاتی

17.406.524
سود خالص

17.114.284

سود انباشته

27.754.837
سود سهام پرداختنی

6.900.000

سود عملیاتی پایه هر سهم

3.165 ریال
سود خالص هر سهم

3.112

 

با چنین نتایجی مشخص خواهد شد که در صورت افزایش سرمایه به روش فوق ساختار مالی و توان تولیدی صبا فولاد خلیج فارس تغییرات زیادی را به خود می بیند. با افزیش سرمایه 809 درصدی صبا فولاد خلیج فارس از مبلغ 5.500 میلیادر ریال به 50.000 میلیارد ریال می توان امیدوار بود که سایر شرکتهای فولادی نیز با پیاده سازی چنین الگویی توان و ظرفیت تولید خود را افزایش دهند و همچنین مانع از نوسانگیری سهام توسط برخی از بازیگران شوند.

 

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار