تیشه به ریشه صنعت فولاد / تصمیمات محیرالعقول چه بر سر صنعت فولاد آورد؟ / آمارها روایت می کنند

در حالیکه رؤیای رسیدن به میزان 55 میلیون تن تولید فولاد در سال بسیار وسوسه کننده است اما شواهد و قرائن از حال ناخوش صنعت فولاد حکایت دارد به گزارش اختصاصی رصد روز، در دو سال گذشته آنقدر شاهد بخشنامه و ابلاغیه و تصمیمات خلق الساعه در یکی ا...

در حالیکه رؤیای رسیدن به میزان 55 میلیون تن تولید فولاد در سال بسیار وسوسه کننده است اما شواهد و قرائن از حال ناخوش صنعت فولاد حکایت دارد

به گزارش اختصاصی رصد روز، در دو سال گذشته آنقدر شاهد بخشنامه و ابلاغیه و تصمیمات خلق الساعه در یکی از بزرگترین صنایع کشور بودیم که نتایجش به وضوح در آمار قابل رؤیت است. نتایج زیانبار تصمیماتی مانند افزایش عوارض صادرات، عدم بازنگری در نرخ انرژی واحدهای تولیدی، عدم تأمین پایدار مواد معدنی زنجیره فولاد، سرکوب قیمتها در بورس کالا، محدودیت های انرژی، واسطه گری در موضوع حلقه های معدنی و… همگی بخشی از نمایش ضعیف مدیریتی است که میوه حاصل از چنین اقداماتی در نتایج ثبت شده واحدهای تولیدی گویای اتفاقات ناخوشایندیست.

محصولات فولادی روی نوار کاهش

براساس آمار ثبت شده میزان تولید محصولات فولادی در سال قبل حتی کمتر از سال 98 بود. میزان تولید محصولات فولادی در مجموع سال قبل 14 میلیون 215 هزار تن بود که نسبت به سال 99 کاهش 744 هزار تنی را نشان می دهد و در مقایسه با سال 98 نیز 90 هزار تن کمتر تولید داشتیم.

تولید فولاد خام در سال 99 به لحاظ وزنی 22 میلیون و 630 هزار تن بود که این مقدار در سال قبل به 21 میلیون 660 هزار تن کاهش پیدا کرد. آند مس در سال قبل 8 هزار تن کمتر از سال 99 تولید شد تا میزان تولید آن در سال 1400 بیشتر از 348 هزار تن نباشد. تولید آلومینا در سال قبل حتی به آمار سال 92 هم نرسید. آمارها نشان می دهد که بیشترین میزان تولید آلومینا در کشور مربوط به سال 93 با 251 هزار تن بود و سال 92 این مقدار 249 هزار تن ثبت شد. این در حالیست که در پایان سال قبل میزان تولید آلومینا در کشور با کاهشی قابل توجه نسبت به 8 سال پیش231 هزار تن بود.

در پایان سال قبل 29 میلیون و 871 هزار تن آهن اسفنجی در کشور تولید شد که این مقدار نسبت به سال 99 کاهش 3 میلیون و 591 هزار تنی داشت.

به نظر می رسد با این اوضاع و احوال نمی توان به آینده ای با تولید 55 میلیون تن امیدوار بوددر حالیکه صنایع معدنی و فولادسازی همواره جزو صنایع برتر کشور هستند و در روزهایی که با حمایت بیشتر می توانند سبب تحولات بزرگ باشند با چنین شرایطی در مخمصه ای خواهند بود که اولین نتایج و تبعاتش در پایان سال قبل خود را نشان داد و اگر در پایان 1401 این کمبود جبران نشود باید شمارش معکوس را برای صنعت فولاد متصور بود.

برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید

مطالب مرتبط

آخرین اخبار